石原里美/石原聰美(8)灰姑娘藥劑師4月放送開始

1001 回覆
32 Like 5 Dislike
中華街係橫濱果條, 之前我純粹去旅行都有去過
公園就係我上面講嘅県立相模原公園
應該都幾大幾靚, 有機會我一定去返

間餐廳外景真係喺墓園拍, 餐廳入面就應該廠景
果幢building好似係memorial house, 有工作人員出入, 我無入去唔知實際係乜
(Fail) 高嶺之花 桃教人插花嘅公園(大結局) -- 川口市立Green Center

本身有諗過去左目偵探EYE同Bull Doctor都有取景嘅埼玉県立大学
不過時間唔夠同埋唔算好特殊景點就直接跳去下一個目的地

通常我對每套劇大結局最尾出現嘅場景都比較深印象同想去
所以就算果幕出得果唔夠一分鐘我都想去望下
不過悲劇嘅係我大概4點03分去到門口
見到有個入場時間已於4點結束嘅牌
原來個Center要收錢同有入場時間
之前搜集資料果陣睇漏咗, 摸門釘都唔怪得人
奉勸大家去旅行真係要查晒目的地嘅開放時間
山長水遠去到又入唔到真係好無癮
好彩呢度離東京市中心唔係好遠, 有心嚟實彌補到
而且今次入唔到去都唔完全係壞事, 原因聽日講
巴打你一個trip去到咁多個場景真係好勁
Btw 等睇原因

五月現場見到仲正

今日又多幾個

Btw 啲日本仔要屌就屌奧委會同政府啦
唉...日本政府一日唔加強防疫措施都係大鑊
日本有人話里美咩?
屌佢唔戴口罩 傻既擺明係主辦方唔比,而且依家有見過藝人出活動做宣傳戴口罩?
不過都有唔少係明事理,話無辦法
係啦,啲人真係傻㗎喎
我諗里美自己仲驚過你,唔通有得帶口罩唔帶咩,肯定係大會唔俾
如果可以我都寧願佢帶返個口罩
我估可能為形象唔比戴都有可能,始終今年日本係全球焦點來,好驚今次疫情會對成個2020奧運有影響,唔做好d保護措施一陣一野爆出來就大大獲
BTW里美唔好有事呀,而家咁樣勁擔心
咁都係
不過次次見里美俾人話都會有少少替佢不值
呢set相以前又無見過喎

2011年
睇落應該都係咁上下嘅年份
Unnatural 美琴同死者女友談話嘅堤壩(第1集) -- 荒川赤水門緑地/旧岩淵水門

Unnatural入面我有3幕畫面最深印象
第1幕係美琴回頭燦爛一笑
第2幕係中堂飄雪中嘅畫面
第3幕係美琴夕陽下憂傷嘅神色

頭2幕去唔到, 但第3幕就可以
所以果幕嘅拍攝地係我必去嘅地方
而且為咗接近劇入面嘅畫面我特登排到黃昏先去
我話去唔到上一個目的地唔係壞事嘅原因就係去得成嘅話一定趕唔切日落前嚟到呢度
唔可以完美重現畫面嘅話我會好傷心
嚟到之後我對實際拍攝位置有啲唔肯定
於是即刻上網load返第1集嚟睇
果日特別凍而且果個位喺河上面特別大風
一路睇一路震係咁流鼻水
諗返都好深刻
確認完位置就坐上條壩瘋狂影相
感受下佢咃當時睇到嘅景色
搞掂就快速閃人去取暖了

另外呢度都係小田霧響子第5集中響子同谷口講嘢嘅地方

一次過滿足2個願望係咪好抵呢

條片入面都幾多人冇戴口罩,日本人衛生意識差到呢....
或者係買唔到
第三張好有feel
我去6日都係臨尾先見到有間舖啱啱擺口罩出嚟賣
一陣都被人搶晒
應該有唔少人真係買唔到先無戴
呢到真係好靚,劇中日落加埋里美側面果一幕靚到呢
btw估唔到巴打會搵到呢到
巴打你真係專業級fans
個夕陽景堅正
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞