計劃進修PhD/Research討論區 (8) 學海無涯 回頭是岸

1001 回覆
7 Like 0 Dislike

我男朋友話要我讀完phd先肯娶我

點解咁特別

佢個人好"盟失" 要step by step
所以要讀完先

依個世界好難好多嘢咁well planned

係evolution 既角度
太rigid 只會招致滅亡

想知多d關於evolution同 psychology
有冇可能做到d collaboration

有個field 就係evolutionary psychology
不過好少人做

我知有,但完全唔識,想知多啲
好似ucsd有做

冇深究邊個lab 好d
主要睇你做邊個field
宜家social cognition, altruism, emotion 等既topic都有用到evolutionary perspective
Darwin 本
the expressions of emotions in man and animals
係我最鍾意既書

點解咁特別

所以要讀完先

有個field 就係evolutionary psychology
不過好少人做

好似ucsd有做

冇深究邊個lab 好d
宜家social cognition, altruism, emotion 等既topic都有用到evolutionary perspective
Darwin 本
the expressions of emotions in man and animals
係我最鍾意既書

好少睇書
Advisor仲未覆我
過多兩日屌鳩佢先
Advisor仲未覆我
過多兩日屌鳩佢先

Whatsapp佢
Advisor仲未覆我
過多兩日屌鳩佢先

Whatsapp佢

Last seen係20分鐘前
畫左成日圖,終於收工
新舊老世一齊催
做得邊樣

點解咁特別

所以要讀完先

不過好少人做

好似ucsd有做

冇深究邊個lab 好d
Darwin 本
係我最鍾意既書

language都有

evolutionary linguistics

你已經secure左offer,唔驚吧

邊間

邊間

邊間

你想搵間冇中國人定咩
冇可能果喎

邊間

你想搵間冇中國人定咩
冇可能果喎

邊間

你想搵間冇中國人定咩
冇可能果喎

其實好難避
我尋日發現我果科有個廣州人
突然同我講廣東話,嚇左我一跳

邊間

你想搵間冇中國人定咩
冇可能果喎

其實好難避

間u唔知你嗰科爛grade?

邊間

你想搵間冇中國人定咩
冇可能果喎

其實好難避

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞