『薪火post』BNO 續期資訊(7) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 2 Dislike
有冇人試過入境個關員唔記得吸印落passport度?

申根?

我係冰島同德國都冇印
留名睇我係德國出境時俾個關員問我點解冇入境印

我呢幾年德國慕尼黑法蘭克福出入都無印
我前年斯洛文尼亞陸路入克羅地亞一樣無印 (個時克羅地亞仲未係申根區)
每次我都驚奶野

我2015年用BNO去歐洲行EU
羅馬入巴黎出都係冇出入境印
係巴黎走個陣都驚俾IO當咗係非法入境

我分享下

試過A國入無印 B國出 問我點解冇入境印 但問幾句就放行 叫我下次記我拎入境印

另一次入C國冇印 之後D國出 又被人問 但真次認真啲 要俾人捉入房 補返個入境印(係 係D國可以補返C國入境印 但當然個印係特別既印啦) 成個過程都係十五分鐘內 唔算煩

其實啲IO都知你用得BNO 就有機會比人當EU而冇入境印 所以佢地都會覺得正常 唔會點特別懷疑你 你show到你入境機票就得 而且香港人都唔係特別須要被懷疑既群體 所以唔洗咁驚
有冇人試過入境個關員唔記得吸印落passport度?

申根?

我係冰島同德國都冇印
留名睇我係德國出境時俾個關員問我點解冇入境印

我呢幾年德國慕尼黑法蘭克福出入都無印
我前年斯洛文尼亞陸路入克羅地亞一樣無印 (個時克羅地亞仲未係申根區)
每次我都驚奶野

我2015年用BNO去歐洲行EU
羅馬入巴黎出都係冇出入境印
係巴黎走個陣都驚俾IO當咗係非法入境

我分享下

試過A國入無印 B國出 問我點解冇入境印 但問幾句就放行 叫我下次記我拎入境印

另一次入C國冇印 之後D國出 又被人問 但真次認真啲 要俾人捉入房 補返個入境印(係 係D國可以補返C國入境印 但當然個印係特別既印啦) 成個過程都係十五分鐘內 唔算煩

其實啲IO都知你用得BNO 就有機會比人當EU而冇入境印 所以佢地都會覺得正常 唔會點特別懷疑你 你show到你入境機票就得 而且香港人都唔係特別須要被懷疑既群體 所以唔洗咁驚

可唔可以開聲叫佢比印

無問題!我係歐洲都r佢地比
19號寄,尋日已經收到
三百幾萬人有bno 但得十幾萬人續,唔知叫好定唔好

都係果句,連50萬都無,真係得啖笑

始終有d香港人覺得用乜passport 出門都差唔多
點解要俾貴d續bno
三百幾萬人有bno 但得十幾萬人續,唔知叫好定唔好

都係果句,連50萬都無,真係得啖笑

始終有d香港人覺得用乜passport 出門都差唔多
點解要俾貴d續bno

50日背遊南美
黃翠如
仲有好多故事
救命
declaration form個到點解顯示 Adult First Time
但我上網睇教學係 Adult Renewal
係咪我click錯?
救命
declaration form個到點解顯示 Adult First Time
係咪我click錯?

屌你..睇doc啦
轉左連登真係特別多伸手黨
轉左連登真係特別多伸手黨

的確係 但各位最好唔覆返轉頭啦
次次入黎睇post見到好多巴打好勞氣
救命
係咪我click錯?

屌你..睇doc啦

唔該晒
咁我加返封信講話click錯
救命
係咪我click錯?

屌你..睇doc啦

唔該晒

救命
lm
聽日HMPO係咪又放假
救命
係咪我click錯?

屌你..睇doc啦

唔該晒

Click乜撚嘢錯 唔該你哋啲人,我唔係唔畀你問,但係唔好睇完出面啲過撚哂時嘅所謂教學之後入黎問點解,明明我哋呢個post第一頁有教。

你哋睇完出面啲垃圾吸收埋啲又錯又過時嘅資訊,然後問我哋點解,我哋係唔會解釋得到你明,所以唔該睇完我呢堆廢話之後,click 返去第一頁睇哂份google doc佢先,你只要明第一頁我哋份doc同英國政府嘅官方文件講嘅嘢就足夠。
寫封信話問錯連登啦不如
一句講晒
收出面料就唔好入嚟問我地
同樣收我地料都唔好問出面
你一腳踏兩船都唔會互相畀對方知㗎啦
一句講晒
屌你老母
算啦咪咁火
頂 搞左一大餐 終於搞掂
唔該晒大家
其實跟足page1教學續,根本唔會有問題
除非好似sam巴呢d咁複雜既case
呢到d巴打都好樂意解答同幫手

但有d垃圾真係睇都唔睇教學
要人老撚鳳幫你

寄足一年住址證明, 係咪最經典
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞