『薪火post』BNO 續期資訊(7) 強烈建議先睇DOC後問問題

1001 回覆
34 Like 2 Dislike

我係其中一個
不過日本政府將BNO寫做"英国〔香港〕"真係心水清

X2

咁其實比例上都幾高 得十幾萬本有效

中国 432,651 88,054
台湾 337,546 9,615
中国〔香港〕 136,180 1,075
中国〔その他〕 6,072 62
英国 19,708 1,666
英国〔香港〕 4,379 167
無国籍 70 14

中国〔その他〕 = 澳門?

日本:澳門?WFC

用葡國護照

但班澳門佬見到中國(其他)又會玻璃心

中國d公務員拎公務passport,可能係講佢地呢
一直有追POST~前年想續~但拖到今年先去續
首先多謝撰寫DOC既巴打 資料十分詳盡 萬分感謝
其次多謝係POST解答疑問既巴打
只要追下POST同跟住DOC步驟其實唔難

詳細講下我個CASE比其他巴打參考先:
過期10年 小學雞相 舊BNO係香港簽發 07年過期
寄o左出世紙 舊BNO 特區護照 信用卡月結單同銀行廣告信做地址證明
系統歸類我為:First British passport (or renewal of an Old Blue passport)
份FORM除個人資料外只填左父母出生日期同名
而家個樣同以前有DD唔同
佢要我副簽 特登唔簽 幫其他巴打試下

4/5 香港郵政寄出
4/7 希思羅機場
4/11 利物浦 轉埋 being processed
4/14 Dispatched
4/21 收到所有野

P.S 時序係咁上下 要返工無日日CHECK

順手講下影相同投寄
特區護照相同BNO 要求o既SIZE唔同 所以去影
你行入影相鋪大大聲話影BNO相 條友就知你咩料
不過我同佢講影英國護照相 佢打個突
問返我:係唔係BNO呀
老闆果然真香港人
又或者舊年好多人去續
拎完相之後 發現老闆剪到D相張張SIZE都有小小唔同
照記無事

投寄:
我買o左公文袋去郵局比錢
我個份空郵掛號$38.1
條友問返我:好多人寄去呢個地址喎 你整讀書D o野呀
一時反應唔o黎只好答係呀係呀

綜合以上兩個情況 睇黎過去一年好多人續BNO
已經道緊我D FD一齊續
各位巴打都快D續 我就係唔洗副簽既例子
最後再一次多謝整DOC同解答問題既巴打

佢要我副簽 特登唔簽
唔簽都批左你?
依家PREPARE緊D資料

我係其中一個
不過日本政府將BNO寫做"英国〔香港〕"真係心水清

X2

咁其實比例上都幾高 得十幾萬本有效

無国籍 70 14

用葡國護照

包埋喺中國入面
(上年12月嘅數據)

無国籍 70 14

用葡國護照

包埋喺中國入面
(上年12月嘅數據)

特衰外交公用護照係咪得observation唔同
本身有特區護照
我扮唔見左咪影都唔使影印
本身有特區護照

蓄意虛報資料
本身有特區護照

蓄意虛報資料

但實有人咁樣過到骨
另外,其實英國政府網係咪死左
點解入極都入唔到填form果頁

我禁form LS01就去左呢頁
本身有特區護照

蓄意虛報資料

但實有人咁樣過到骨

但我覺得冇必要講大話
本身有特區護照

蓄意虛報資料

但實有人咁樣過到骨

但我覺得冇必要講大話

咪就係
影個印都懶
本身有特區護照

蓄意虛報資料

但實有人咁樣過到骨

但我覺得冇必要講大話

咪就係
影個印都懶

唔想影嘅 咪成本寄過去囉
本身有特區護照

蓄意虛報資料

但實有人咁樣過到骨

但我覺得冇必要講大話

我哋係一定唔會教唆他人犯法
有人想犯法我哋阻唔到,但係一定唔會支持
投資涉及風險,基金單位價格可升亦可跌,基金過往業績並不表示將來的回報。

投資涉及風險,基金單位價格可升亦可跌,基金過往業績並不表示將來的回報。

其實BNO係咪冇機會 有台灣美國VISA FREE

台灣: 除非台灣改憲法
美國: Snowden 之後唔使諗

唔係搞一次台證之後就唔洗搞架啦咩..

寄o左出世紙 舊BNO 特區護照 信用卡月結單同銀行廣告信做地址證明
系統歸類我為:First British passport (or renewal of an Old Blue passport)

4/5 香港郵政寄出
4/7 希思羅機場
4/21 收到所有野

順手講下影相同投寄
老闆果然真香港人
又或者舊年好多人去續
照記無事

投寄:

佢要我副簽 特登唔簽
唔簽都批左你?

係呀 張FORM有副簽欄 但我無簽~
萬一佢真係要求我副簽 就諗住搵BNO已過期o既朋友簽
因為我唔趕住用又想試下無副簽會點所以
但要自己承擔返風險

4/5 香港郵政寄出
4/7 希思羅機場
4/21 收到所有野

順手講下影相同投寄
老闆果然真香港人
又或者舊年好多人去續
照記無事

投寄:

佢要我副簽 特登唔簽
唔簽都批左你?

係呀 張FORM有副簽欄 但我無簽~
萬一佢真係要求我副簽 就諗住搵BNO已過期o既朋友簽
因為我唔趕住用又想試下無副簽會點所以
但要自己承擔返風險

最多寄多次
http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56600676&category_guid=10793096&category=instant&issue=20170423

台網民攞舊版護照遊英 被關員罵:搞咩加個中國

台灣人真慘⋯⋯
http://hkm.appledaily.com/detail.php?guid=56600676&category_guid=10793096&category=instant&issue=20170423

台網民攞舊版護照遊英 被關員罵:搞咩加個中國

台灣人真慘⋯⋯

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞