《女朋友全家變咗隻蛋》(5)

886 回覆
1114 Like 3 Dislike
仆街樓上個宋文德說服左我
利申
屌你老母死人免仔人
頂 完全冇曬幻想
Live左
live左 好睇好睇 加油
八赤刀啲業火有冇quota
其實淋啲兔仔血落把刀度係咪可以長期著火
咁攞嚟斬人都得啦
點煙唔洗用火機tim
食完支煙變撚咗做隻兔
又話會講定幾點出
嘶!!
隻兔子人會唔會係Chole飲咗兔血變成嘅
然後政親手殺咗自己女朋友
顧掂你自己先啦 咩都未問到
Chloe已經係隻蛋
文呀………墨b , 再唔出文就有兔仔人爆你粒蛋
反而覺得泉叔似秋生/danny summer
今日幾點會有文?
8點左右
陳雲個個盾牌衝擊 笑死
留名
我推開兔子人燒焦嘅屍體,試圖從所有碎裂蛋殼中尋找繪有Chloe樣子嘅復活蛋,只希望自己會搵唔到。

「喂......啱啱我哋殺咗隻兔,後山入面有個兔子穴,入面有隻兔人。」泉叔將情況回報俾教育營嘅佢哋聽。

「有冇受傷,同埋有冇發現?」隔咗幾秒,宋文德回應:「我哋都整甩咗佢幾隻牙。」

「皮外傷,我哋搵到一堆復活蛋。」

突然,對講機傳嚟重生會導師嘅大叫:「啊啊啊啊!!母體體無可能會死!!!」

「佢講咩?咩母體......」泉叔聽到佢講。

「唔清楚,我再問下。」宋文德對我哋講完後,繼續盤問導師:「母體?聽落我朋友已經將佢殺咗。」

導師竊笑著,唔作任何交代。

「......Chloe唔喺到。」

我仔細咁睇過每一塊碎裂嘅蛋殼,無一塊有佢嘅特徵。心情一下子百感交集,有喜有悲,喜嘅係呢堆被壓得魂飛魄散嘅靈魂入面,無Chloe存在。

悲嘅係,我仲未搵到佢。

「政,係時候走,帶埋呢三隻復活蛋。」泉叔說。

「係......」正當我諗住離開嗰陣,我覺得有啲奇怪。

所以停咗一停。

「做咩事?」泉叔回頭望住我。

「點解,隻兔人好似燒極都未完咁。」我盯住隻兔人嘅屍體。

上次泉叔嘅徒弟被我斬殺之後無耐,屍體就完全被燒成灰燼,一點不餘。

但今次,呢隻兔人仲燃燒緊。

青藍嘅業火,仍未停止。

再加上剛才重生會導師所言,令我有些疑惑。

「我要確定下,佢係咪真係死咗。」我行過去,做出斬首姿勢。

就喺我用八赤刀斬落瞬間,兔子人屍身發出咗極大嘅尖叫聲響,就好似厲鬼嘅叫聲。兔子人頭顱斷裂嘅位置,突然生長出畸形、扭曲嘅白玉蟲身。

「嘶嘶......」佢發出類似蟲鳴嘅叫聲。

然後,以迅雷不及掩耳嘅速度鑽返入血池之中。

同時間,血池泛起波濤起伏,洞穴裡亦搖搖晃晃。

「走!」泉叔一睇就有唔妥。

我亦抱住嗰三隻僅存嘅復活蛋,跑離呢個洞穴。

我唔知嗰隻兔子人發生咩事......

但就係有種不祥嘅預感。

我同泉叔好不容逃咗出去,而山洞深處入面好似發生緊啲事,因為震盪嘅強度可以感受到,有啲嘢正喺入面不斷撞擊緊山洞內部。

「呯!呯!!」沙石碎片不斷跌落我哋頭頂。

宋文德:「你哋嗰邊感唔感受到有啲震?」

泉叔拎起對講機:「震源喺我哋嗰邊!隻兔人唔知點解又復活咗......」

血紅嘅水從山洞內流出......

出到兔子穴我哋先發現雨勢更大,大到連遠少少嘅環境都睇唔到。

「泉叔繼續走定......?」我凝望深不見盡頭,只有血水從地面流出嘅兔子穴。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞