《女朋友全家變咗隻蛋》(5)

886 回覆
1114 Like 3 Dislike
屌得多果d J住墨b d舊作先啦
墨b係講故台唯一一個唔可以屌嘅出文機器
作者係用黎鍚㗎
(隔離暖狗除外
點解嘅
食住個生雞蛋頂癮先
廢文呃錢態度閪死唔認錯仲要屌讀者
食熟蛋算啦
Bb出文末
tvb咩
「咁泉叔你聽日繼續休息,我哋會再入多次個教育營。」

「得,我頂得順,我跟埋去。」泉叔說。

「你依家連跑唔跑到都成問題......」

「咁我做後援都得嘅。」泉叔打開廳嘅某盒膠箱,喺入面拎出兩部無線電對講機:「我坐喺車到!隨時接應你哋。」

「你上次都係咁講......」

「死仔......有咗把乜乜刀,就開始睇小我!?」泉叔用力拍我背脊一大下。

講到咁,唯有俾阿泉叔跟埋去做後援。

成晚時間,宋文德都自己一個喺二樓,打開張香港地圖出嚟,自己一個計算緊唔知乜嘢。見佢咁專心,我都唔忍心打擾佢,但我諗佢應該推敲緊「重生會」嘅確實位置。

畢竟聽日,我哋要喺無人帶領嘅情況下入去。

落返樓下,就見到泉叔教女咁,教沅彤幫手製作子彈,俾佢把獵槍用。程序就咁睇就似係用倒模整好彈殼,再塞啲火藥成份嘅粉入去。

成個過程又要加工,又要火燒,睇落好繁複。
墨b
Live咗...
泉叔立晒 flag 要死
「泉叔,你有槍、又有子彈,點解唔去打劫?」沅彤用一個好正常嘅語調問。

「呢枝槍改裝嫁渣,及唔上真槍嘅焦耳大,啲子彈都係土製方法,威力唔夠,要好近距離打出去先有傷害。」泉叔一路整,一路笑住講:「仲邊打到劫。」

沅彤聽完之後,冷笑一聲。

到底係咩對話嚟。

夜深人靜,我見人少少,就拎住八赤刀喺屋外練刀。

我好白痴咁打開youtube,睇下人哋係點樣揮出一套連環斬,我先發現原來要配合埋步法同身法先可以行雲流水。

我除咗件萬年襯衫,即係著住件白色背心,就開始起屋外練,一練就練足兩個鐘。一諗到聽日有機會搵到Chloe被藏匿嘅地方,我就禁不住一股熱腔湧上心頭。

如今,

無論發生咩事,都阻擋唔到我嘅意向。

翌日,我哋食咗份簡單嘅早餐就出門口,坐住泉叔嫁車去到宋文德用一晚推敲出嘅大約位置。
Live!!
冇事嘅,上次文德都立晒flag
又話啲子彈係祖傳
得返3發??
上面可唔可以唔好再quote文
醒少少
第一日上講故台咩
關心手足先無可厚非啦咪催啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞