《女朋友全家變咗隻蛋》(5)

886 回覆
1114 Like 3 Dislike
墨巴好準時!!!
等陣會唔會有湖中女神問泉叔 你跌左嘅係兔子政定係無魂政
隔住個moon都聞到血腥味
乜嘢係修羅場
好多文呀

沅彤
好偉大血池游水呀
好撚緊張
完全唔撚match個啲真人相好心就收返埋
游到血池底咪紅到睇唔到野
咁牙政咪唔多唔少都會飲到啲血?
池下表面係層層濃郁嘅血霧,但當我潛入深一啲之後,就見到頗為通透嘅池下空間。為求搵到Chloe,我不斷咁游落去並且周圍張望,見到下面種植住唔少彼岸花,更有一顆顆復活蛋被安放喺隔離!

我不顧一切咁游到池底,盡可能一隻手抱一堆蛋,再踢腿上到池面。

「嗄!」一上返去我用力咁吸氣,然後將一隻隻復活蛋交俾泉叔:「泉叔......下面仲有好多復活蛋!」

「得!你繼續拎,但有冇見到兔子人?」泉叔問。

「應該無......」說罷,我將八赤刀放埋喺池外,就繼續潛落水拎蛋。

粗略咁估計,呢個池下面收藏咗大約三十隻復活蛋。

第二次拎蛋過程都好順利,但正到第三次,一直顧住望底下嘅我,無意發現池中央原來浮住另一隻生物......披頭散髮嘅兔子人。

佢好似冬眠咁,喺血池中央位置沉睡住。

真係唔望好過望,突然間極為緊張。

而且呢一次,真係無咁順利,我唔知隻浮喺中間隻兔子人係感受到的咩,佢突然打開咗眼睛,呈現咗紅目。

水池下隨即一陣通紅光芒綻放......

我加快踢腿衝上池面,同時我感受到後面有嘢追緊我......

我唔敢回頭睇,驚一睇就返唔到轉頭。

「嘶~」但我隻腳,喺就快上到去之際,俾嘢捉住咗。

係兔子人!

我用另一隻腳踢佢個頭,希望可脫身,但要喺水中用力,幾乎無任何作用。呢個時候,泉叔喺上面掉咗把八赤刀入池下,沉重嘅八赤刀慢慢下墜,喺沉到我伸手觸及嘅位置後,我握實把刀向腳底方向用力拉斬!

兔子人五隻手指幾乎深陷插入到我小腿肌肉入面,好彩係依一斬嘅波動成功幫自己解圍,好似驚退咗兔子人。

我把握呢個機會發力游返上水面,泉叔一見我上返嚟,即刻拉我到池外。

「啊嗄......下面有兔子人!」小腿傳嚟麻痺嘅痛楚。

「我見到......池下啱啱亮咗紅光。」泉叔拎獵槍瞄準水面。

水面靜靜泛起漣漪,一把由喉嚨深處發出嘅詭異怪聲喺池底傳出,然後水面露出咗一隻兔子人,佢同我一樣渾身浴血,大兔耳低垂住掩蓋自己面目。

泉叔唔輕舉妄動開槍,只係留意住兔子人一舉一動。

兔子人搖搖欲墜咁慢慢行近我哋,我都即刻拎起八赤刀警戒,

兔子人忽然撕叫咗一聲!!!!

「呯!」泉叔毫不猶豫地,開咗一槍。

「佢要攻擊我哋喇!」泉叔大叫。

我拖住負傷嘅腳,企喺泉叔前少少嘅位置,喺兔子人衝過嚟嗰陣一下快砍斬落佢身上!

「嗖!」觸發效果,被斬嘅兔子人傷口湧滿藍色火焰。

「呯!」呢一槍,泉叔打甩佢大門牙。

「嗖!!」我繼續上前補刀。

最終,呢隻兔子人發出哀怨嘅叫聲,猛地跑向我哋放低復活蛋嘅地方,然後全身一撲壓碎大部份復活蛋......

「咔嚓!」

「呀啊啊啊啊!!!!!」我當下怒不可遏,跑過去用八赤刀猛向兔子人身體亂插!

直至佢全身佈滿業火,被燒毀到一動不動,

泉叔先拉住我,回復我理智。

好不容易救返上嚟嘅三十幾個靈魂......

因為兔子人咁樣一壓,

淨低三個。
好不容易救返上嚟嘅三十幾個靈魂......

因為兔子人咁樣一壓,

淨低三個。

究竟幾時先肯唔quote 文?
毛記個東女郎
「佢要攻擊我哋喇!」泉叔大叫。

諗起衰仔樂園有集講打獵 唔可以主動攻擊動物 要被動物襲擊先可以攻擊佢地 唯有每次開槍前都大叫: 佢襲擊我地呀
Live
今晚仲有冇
30個淨返3個
睇血池邊擘大眼
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞