[本地足球] 2019/20 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
理論上佢話防守球員控得閪而手掂到波係可以唔吹手球
但實際上係咪控得閪就見仁見智
其他球員都算,估唔到曾至孝黎格爾呢D都可以入選港隊
其實除咗佢兩個同愉園黎袁兩個新人,其他14個球員過去兩年其實都入選過B隊甚至A隊,而愉園兩個嘅表現入選B隊非常合理,所以最大問題都係曾至孝黎格爾呢兩個

控方第四證人梁冠聰在一個活動裡聽到第五被告人與另一名球員卓耀國說“你班友知唔知咁樣好難㗎,跣後個波”
咁佢又真係港足post kol嚟嘅
fake news kol
【梁𧙗維加盟葡甲科瓦彼達迪】

早前年滿 18歲嘅「一仔」梁𧙗維於當地時間周日(19/1)獲葡甲科瓦彼達迪開出職業球員合約,成為首位透過東方龍獅「Project E」拓展計劃到🇵🇹學法嘅學員,經過一年多的足球訓練,「一仔」對成為歐洲職業球員感到鼓舞:「來了年半終有機會踢職業足球,希望在這𥚃效力愈久愈好,甚至挑戰更高級別賽事。葡萄牙跟香港足球最大分別,不在於球員身型差距,而在基本功是否紮實,自己傳失球的情況在這裡甚少出現,會付出百分百努力操練及學習,將來可將寶貴外流經驗回饋東方甚至香港球壇。」

預計初期會先於該隊U19聯賽披甲,倘表現理想,未來更有機會於一隊亮相。「一仔」要繼續努力!💪🏼

#EasternLongLions #東方龍獅 #EasternLongLionsFootball #東方龍獅足球隊 #onEforaLL #ELL #ProjectE

佛山葡萄牙條水冇斷到,可以鞭羅曉聽同Bob 叔了
然後半年後番嚟東方做菁英盃專員
記得一兩日前有人話待鞭 點知咁快

呢個睇過佢踢港隊u18 中堅 身型不錯
上年同今年都見到佢 大隻左勁多 原來去左嗰邊操 唔怪得
喂傻閪羅曉聰上黎講幾句?

係咪又係東方球迷講唔係你講呀?
希望可以踢足1年
D傑迷係追擊我
學上面鼠 b話港超要讓路比傑
唔捧傑就要追住人
柒左果 d我認

利申;認放過 fake news同係 Gary white打手
羅曉聰又柒
記住你依句
係呀係呀 全世界都係傑志球迷呀

其他人我唔知 我單純係睇唔過眼你冇料扮四條 拎人地啲9up當係內幕料 我捧傑既話我死全家
都痴撚線
9up都要比你屈做認真
都唔知笑佢on9同係唔係傑迷有咩關係?
又用贊狗d招數,全世界都係kidchild牙?
好心咪咁撚悶啦
轉移視線
一雞死一雞鳴 贊b不在仲有咁多人接班 如果港隊都有咁多人接班就好了
被傑迷
贊狗D全人Kitchild論真係萬試萬靈
除了科瓦彼達迪,東方龍獅目前亦跟法乙索察等多支歐洲球會成為合作伙伴,定期挑選具潛質的小將體驗異地足球訓練模式及文化,甚至於高水平足球賽事上陣。如球員外闖後獲外地球會垂青無疑令人鼓舞,否則兩、三年後學成歸來,對球隊及香港足球長遠發展亦正面影響。另外,前香港U12青年代表隊訓練隊成員馬希偉(Timmy)亦緊隨梁𧙗維步伐,效力洛里什青年隊,為未來投身職業足球鋪路。
然後整多幾個支那浚
東網:
香港青年代表隊成員梁𧙗維,落實加盟葡甲球隊科瓦彼達迪(Cova da Piedade),簽約三年。
又柒
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞