[本地足球] 2019/20 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
開咗波啲中位數係咁上
燕子崗暑假維修嗰三百萬做咗啲咩?
憎死佢
講你又信
呢個真
所以保羅喺大埔咪一場都冇出過
呢隊大埔打鄒北記都窄,各項賽事8連敗,對上一次贏波已經係兩個月前險勝垃隊......
咪玩,連我賭依 d業餘都輸就笑死人
我島大同偏向半職業
鄒北記大搞啵

澳賓業餘都贏台灣同火炬啦
影我唔到
btj佢地呢個叫invitation zone,
要呢張野

是但畫左3排俾我地就叫作客區,間都沒間開。Cls
對大同應該仲有優勢既,不過要全取6分機會就細D啦
對鄒北記都攞唔曬6分咁大埔就降班算啦屌
陳柏文你柒還柒 唔好影衰香港人啦 JDT fan
禾埔準備護級罷啦
一陣打亞協求其傷件主力都唔洗踢

真心痴撚線
今日既大敗係反映左馬拉足球已經拋離香港足球定係純粹係因為大埔柒
亞冠外 陳文輝:球迷越洋支持好感恩!
01月21日(二) 23:31

【黃雋謙吉打直擊】周二(21)晚在亞冠盃外圍賽作客吉打的和富大埔,於68分鐘由陳文輝破蛋,終以1比5不敵對手。他在賽後受訪時表示,十分慶幸在嚴重傷患後,今年能加盟大埔並為其征戰亞洲賽。亦感謝十多位球迷越洋支持大埔,即使球隊落敗仍不離不棄。

陳文輝賽後指,球隊今場入局較慢,招致被對手早早射入一球,然而球隊本身是有質素的,及後「放開踢」終成功破蛋。他又稱,球隊的賽前部署是先穩守,惟孫銘謙早段領紅,導致球隊要再加強防守。

「文輝」之前曾受嚴重傷患困擾,近年表現浮浮沉沉。至今季有幸加盟港超冠軍和富大埔,更有機會出戰亞冠盃,甚至射入一球,他對此有感:「好慶幸自己今年有咁嘅機會,始終之前有兩年空窗期,今年嚟到大埔有得踢亞冠盃呢項最高級嘅亞洲球會賽,真係好感恩,令到自己諗番以前為傑志踢亞協盃嘅歲月。」

大埔在亞冠外出局後,將落入亞協盃 I 組,「文輝」將在這項賽事的目標定得十分高:「我覺得亞協依家分組賽嘅水平冇舊制咁高,所以對澳門同台灣嘅球隊時,一定要以贏波為首要條件,有壓力先會有進步。」

最後,他感謝越洋來支持大埔的十數位球迷:「絕對係多謝!見到佢哋係不離不棄,就算輸咗波、完咗場都仲留喺到拍手掌,好感激球迷嘅支持。」
呀輝加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞