[本地足球] 2019/20 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
認真,李志堅不值得擁有葉鴻輝
可能覺得高人工重要啲

同埋之前已經打過亞協盃
于楊冇出過唔計啦
https://youtu.be/nzfyHuI2ZaE

一哥又係擺左閘嘅後生仔,不過都睇得出係進攻底,又去打閘好似嘥咗啲
呢場真係要整球王片
睇到m哥話呢場值得整嘛
其實醉雞龍門陳嘉豪都應該入選
有冇人知內幕?
好似話係

陳曉明,限米煮限飯
如果他有辛祖,不只如此
誰說他不敢?
01話有多位韓援跟操 金承龍只係其中之一
可能唔簽外援龍
亞冠外 Fight For HK!和富大埔襲吉打
01月20日(一) 21:28

【黃雋謙吉打直擊】和富大埔全面Ready力圖亞冠盃闖關!今晚亞冠盃第二圈外圍賽,香港代表和富大埔作客馬來西亞球隊吉打,昨午「綠戰士」假下榻酒店與主隊一同出席賽前記者會,主教練戴貝碧透露,球隊所有傷兵已經康復,全軍已為今晚的硬仗作出最佳準備!(周二晚9時開賽)

賽前有傳大埔陣中包括陸平中、金玟基等主力球員仍然受傷,助教艾雲昨日在記者會終釋除疑慮:「部分球員之前因為肌肉問題,上周六對冠忠南區場港超聯踢唔到。如今佢哋已經好番,20位球員全部準備好迎戰吉打。」對於球隊的狀態,主帥戴貝碧坦言近況欠佳,惟他認為當務之急是全神貫注亞冠比賽:「球員唔應該懷着羞恥同怯懦嘅心應對,我哋要傾盡全力踢呢場比賽,向對手展示大埔同香港足球最強嘅一面。」艾雲補充,雖然對手是馬超強隊,但大埔亦非泛泛之輩,即使處於困境,仍會嘗試向對手施加壓力,希望「綠戰士」能成為完場後慶祝的一方。

杜度:付出200%踢好波

而大埔球員杜度坦言,很榮幸以隊長身份帶領球隊首度征戰亞冠盃,今晚的比賽將會付出200%踢場好波。他又表示賽前觀察過吉打的風格,形容吉打擁有強壯而快速的中軸線球員,他會按照教練的意見,對對手多加提防。
擁主場之利的吉打,去年藉贏得當地足總盃而取得亞冠盃參賽資格,與大埔同是自改制後首次參賽。為了備戰,他們今月曾到柬埔寨與5支球隊友賽,更羅致了不少實力球員,包括曾效力瑞超馬模的拿薩利、利比里亞國腳舒曼及新加坡國腳咸沙等,展現出龐大野心。主教練艾迪爾記招中表示,今仗是球隊今季首場正式比賽,故應對上絕對不容易,希望藉主場優勢擊敗大埔。他亦借此呼籲吉打居民,今晚入場支持球隊。據資料顯示,吉打主場達魯阿曼球場可容納超過3萬人,如全場爆滿氣勢將非同凡響,絕對是對大埔的一大挑戰。
121 亞冠盃外圍賽賠率
🇲🇾 🆚 🍉
1.40 4.75 5.25
🇲🇾 讓球主客和-1 1.95 4.50 2.62

變返正常
妹今季唔得啦
辛祖做神射手都係比人話唔得啦
搭船中間無站停
但港豬澳就不了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞