[本地足球] 2019/20 港超聯、亞冠、亞協及香港隊世盃外討論區 (59)

1001 回覆
6 Like 1 Dislike
柒到比人認為係假 a/c
afc喺有條件要求下畀亞協牌以下4隊包括畜刀

https://www.the-afc.com/afc/documents/PDFFiles/list-of-licensed-clubs-for-the-afc-cup-2020

其實如果畜力用贊助商形式/掛另一人名做班主 係好難唔比牌佢 核心問題係足總容許佢係境外主場
其實佢肯將個主場搬番嚟香港就已經無野可以挑剔佢
係聯賽都要喺番香港踢
直接放棄所有中囯有關聯既事, 主場搬落黎香港
放棄到咩
畜力改名,將公司搬落嚟,聯賽主場喺香港,暫時係諗到咁多
第二球真係
第一球太靚 收返唔屌真波龍
我諗睇吉打個班馬拉球迷都未必英文好好
所以未必會理佢打到1999
見到佢最尾支持吉打贏首爾就like

羅神好仆街

亞洲弱旅爆冷晉級!港超冠軍1-5慘敗全軍覆沒,亞冠又一比賽日結束

2020賽季亞冠資格賽第二輪比賽全部結束,東亞區的4支晉級球隊已經產生,上港的對手將是武里南聯。菲律賓球隊塞列斯爆冷晉級,而港超冠軍和富大埔則被淘汰出局。

馬來西亞球隊吉打迎來了港超冠軍和富大埔,結果和富大埔表現不佳,最終1-5慘敗給對手,被淘汰出局,這樣一來,吉打贏得了挑戰韓國勁旅首爾FC的機會,而港超球隊已經全軍覆沒了!毫無疑問,對於港超來說,這是一個不小的打擊。

菲律賓球隊塞列斯挑戰泰國杯賽冠軍獅子港出現了一場冷門,更被看好的泰超勁旅並且把握機會,在全場射門、控球都佔優的情況下,最終0-1不敵菲律賓球隊塞列斯,爆冷出局!這樣一來,塞列斯獲得了挑戰東京FC的機會。

https://xw.qq.com/cmsid/20200121A0PL0R00?f=newdc
Fake news開始quote支那網新聞
走火入魔
嘩 會唔會將 data 送中㗎
唔係po殘體算係咁
遲早要好似孫銘謙巴打咁完全封鎖埋佢
起個新場啦咁多錢
2 4 5都唔應該輸啦

btw條精華想點?慶祝畫面仲多過踢波。打fifa都俾人屌啦
理得佢起場又好租又好, 總之要喺香港踢
有咩打擊
入到playoff咪都係輸
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞