《11:61》在家中見到女鬼請不要斬她

945 回覆
409 Like 8 Dislike
「你自己都拍緊拖,你應該會明白我先啱架!」海豚哥捉住我說。

「我唔明啊,我同人拍拖,我唔係同魔物拍拖。」我說。

「如果我話你個女朋友係壞人,同佢一齊無結果,你可唔可以即時放棄佢吖?」海豚哥說。

「根本就唔同,你個女朋友係魔物啊!」我說。

「魔物又點啊?魔物就一定係壞?人類就一定係好啊?你夠唔夠膽咁講吖?你無同露珊相處過你又點會知佢係一個幾咁善良嘅女仔。佢有佢嘅工作,佢會返工,又會去做義工。返工多咗嘅錢,佢用嚟助養小朋友。比起好多人類,露珊善良得多!佢比起人類更加似人類!我唔明你憑咩殺佢?你夠膽講你對哩個世界嘅貢獻一定多過佢咩?」海豚哥激動地說。

「我唔知佢係唔係好人,我淨係知你繼續同佢一齊只會害咗你。我好自私嘅,比起第三世界嘅細路有無書讀,我更加關心嘅係我兄弟會唔會有事!」我說。

我接著說︰「同埋你要記得,你先係高家嘅人,你先係正宗嘅滅魔家族。你應該知道自己要點做。」
「如果可以嘅,我寧願做返一個普普通通嘅正常人好過。咩都唔知咁繼續同露珊一齊。」

「你同佢一齊會死架!」

「牡丹花下死,做鬼也風流。」海豚哥苦笑。

「我唔會俾你死!對唔住,我要殺咗露珊。」我說罷,說準備向露珊走過去。
海豚哥立即將我拉住。

「唔好殺佢。我知點做架喇,我唔會再同佢一齊,我哋會分手。你唔好殺佢。」海豚哥說。

「真?」我問。

「真!」海豚哥肯定地回答。

在止時,三個女人那邊突然打起上來。
村姑拿著鐵叉向露珊進攻,牧盈拿起雙節棍幫露珊阻擋著村姑的攻擊。

我和海豚哥見狀立即跑過去。
牧盈不停揮動著雙節棍,從她的外表看上去,絕對看不出牧盈有如此技術。牧盈的雙節棍主要是防守,不停地揮動,竟然連村姑也一時找不到攻擊的破綻,握著鐵叉原地站著。
海豚哥向村姑衝過去,看勢是想要向村姑進攻。
我立即加快速度追過去。

海豚哥竟向原地站著的村姑揮拳。
追了上去的我當然不會讓他這樣做,一手就隔開了海豚哥的拳頭。
海豚哥繼續接二連三的亂拳打出,他的每一拳就被我準確地隔開。
我再輕輕地用腳一撐踢開海豚哥,想跟他保持距離,也讓他冷靜一下。

海豚哥的實力明顯不如我。
「體能」就是一樣這麼現實的東西,向來都是以本傷人的東西。
別人每天練習一個小時,你練習兩個小時,別人做一百下的練習,你做二百下,你總有一天會比他強。體能就是這樣的一種東西。它相當的現實,只要你不再練習,它就會漸漸地離你而去。
海豚哥比我更早開始練習,但當他荒廢了這麼久的時候,現在的他已經不是我的對手。
磨牙
我好執著點解佢要出門口,人類總是犯著同樣錯誤
好睇
btw露珊會唔會係對海豚哥用左妖狐媚惑術之類嘅野
無聊入黎輕鬆一推

唔該晒!

得閒不如出文啦

仲寫緊……自從講咗每晚十點半左右出之後,我就變成咗deadline fighter

加油
正皮留明
一睇就追到live 左
push
留名
留一個名
每日都在推
pish
再推一推先
新讀者留名
繼續推
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞