《女朋友全家變咗隻蛋》(3)

882 回覆
1817 Like 8 Dislike
我神色疲倦之餘,雙眼更不斷流眼水......

我已經分唔清係嗰陣諗起Chloe而喊,定係因為紅光長時間嘅照射而刺激到流淚。

第七關,位於所有攤檔最入處,亦係最接近類近宿舍同操場嘅地方。我諗嗰啲地方,都係重生會出錢搵人喺塊偏遠嘅荒地興建。

類似邪教嘅大本營咁。

第七關,直接同我哋溝通嘅人,係求導者。

「最後一步,你哋要學會奉獻,更要係無條件地。」求導者伸出兩隻手,說:「將你哋身上最珍貴嘅物品,交俾我。」

「......」我同女仔都怔然。

「我好清楚,你哋身上最珍貴嘅嘢......嘻嘻嘻。」求導者就好似有對會看透人嘅雙眼。
10萬-14萬字左右

會採用A級寫手,

C級文筆去製造
今晚仲有冇
我愛你墨巴
阿政黎講應該係條J
女仔應該係貞潔.......
仲打緊
墨巴有靈感唔好俾佢停
又live
「係...?」我首先俾咗張五百蚊大鈔佢。

但佢無接收到。

然後,我又將成個銀包連錢放落佢隻手,當中唔包括身分證。

微笑住嘅求導者,又搖一搖頭。

另一邊, 女仔佢學我放咗銀包落佢隻手,睇嚟大家對珍貴嘅定義差唔多,都係錢。

「你哋肯定仲有更視為珍貴嘅事物......」求導者一邊行近我哋,一邊口中喃喃唸。

佢用一雙枯乾、灰暗嘅手摸向我袋口,從入面拎咗塊鏡出嚟......

「呢塊......好鏡!嘿嘻嘻嘻。」求導者咧嘴笑起。

點...

點解佢會知道!?

我塊八方鏡......
應該會我唔做啲愚蠢嘅自殺行為的話
期待
神器冇咗
唔好掂塊鏡呀!!!
諗起大學ocamp一生人一次
希望個求導者係宋文德啦,如果唔係塊鏡可能會暴露阿政身份?
Live左好緊張
每次停嘅位都好想睇埋落去
唔知點解我諗起佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞