《女朋友全家變咗隻蛋》(3)

882 回覆
1817 Like 8 Dislike
F5 F5 F5
喺宜種情況,我心理壓力越嚟越大。

一開始只係以為跪一跪拜,聽一聽歌、望一望光,都仲頂得住,至少唔會難得過喺鎖羅盆生存嗰晚。

但係,原來咁做係更加折磨......

至少嗰陣,我手腳仲可以郁,精神完全放喺「逃生」一事上。不過宜家周圍空無一物,就完全感受緊其餘觀感帶嚟嘅衝擊。

喺嗰陣,我眼神學識漸漸放空......

腦入面,回想緊第二啲事情,去避開依一切苦楚。

就好似被一道白光淡現,腦中出現咗個畫面。

係我初初相識Chloe嗰陣,係因為睇完某套日本純愛電影之後心血來潮,就走咗去學日文。

之後,就同佢成為咗同學。

佢叻過我好多,用幾年就考到個N1返嚟。

呢一刻,過往種種記憶如潮水般湧現......

當我回神過嚟,可以出去嗰陣,外面嘅職員同我講,宜家已經係四點。
屌live咗
繼續
磨牙
政好叻!!! 係愛嘅力量
乜料跪咗2個鐘?
赤日赤日乜乜柒柒
加速
我眼神仍然保持住放空,一時間好難集中返,拖累到動作都有啲緩慢。

「通關。」職員好滿意咁望住我個樣,然後幫我吸印。

而我個腦,好似一時間短腦咁,諗唔到、聯繫、幻想唔到任何事情,暫時只可以持續放空一陣。

我好似老人痴呆咁,走咗去張長櫈坐。

我坐低個下,先發現嗰個女仔就坐喺我隔離,佢同我神色相差無乎,我諗我哋喺黑房都經歷咗差唔多嘅事情。

「啱啱...出嚟?」比我早入黑房嘅佢,開口問我。

「係......」我隻手,仲微輕咁顫緊。

「有咩......值得你咁搏?」

「咁...你?」我反問佢。

我哋兩個互相都靜咗陣,無答到對方,期間只有涼風輕輕拂過,滿含秋天嘅氣息,我哋衣物都顯得格外單薄。

「我準備去第七關...。」佢企起身細步細步咁行過去。

我都企起身,向住第七關行過去:「我都係。」

出文啦⋯⋯
屌 f5完睇到新一篇 又完左
請問成個故大概有幾長
個女仔可能真係為救人
又live咗
睇到 「涼風輕輕拂過 」自動變咗小鳳姐嘅「涼風輕輕吹過...
佢暈咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞