《女朋友全家變咗隻蛋》(3)

882 回覆
1817 Like 8 Dislike
正!!!追埋先訓
🥚🥚🥚
墨b
女主角
live左
睇落女主角都係餓底
「你覺唔覺得對面個女仔,有啲特別?」我偷問宋文德。

「特別年輕?」

「特別唔一樣。」

「未知底細前唔好相信任何人,唔好俾宜家嘅和諧氣氛呃到。」

佢講得有道理,我初初都唔知,Chloe屋企人居然會入教。

坐咗陣,重生會成員開始派啲遊戲卡,可以喺上面吸印嗰種,張卡個名叫「七步求導」。

「一陣去到會場總共有七個小遊戲,大家挑戰完之後呢,就可以得到一個見教主機會。雖然唔會為你哋進行「重生儀式」,但會喺求導路上俾一啲指引你,或者賜予你祝福......」重生會課長嘅語氣越講越細沉,剛才上車前嘅朝氣已失去。

同時車外已經無其他嘅車聲好一段時間,代表我哋去緊某個好偏遠嘅地方......?

為時兩個鐘嘅車程,終於完結。

落車嗰陣隻腳都有少少麻。

出到去車外,係個霧氣好重,四周圍都見唔到城市嘅綠林。而個天,亦變得比啱先更為陰沉,好似傍晚五、六點咁。

帶隊嘅女士,最終將我哋帶到一個地方,入面就好似一個小型遊樂園咁,有唔同嘅嘢玩。而且,嗰啲穿袍嘅求導者都喺到。

「偷混入嚟果然唔係個好注意。」我望住周圍,完全唔知係咩位置。

「你跟住大隊行。」宋文德匿喺一旁,無人見到嘅位置。

「你做咩?」

佢開始除自己件西裝同戴上吊咀,原來宋文德一早將件求導袍著咗入西裝入面,難怪睇落咁厚重。

「我會自己混入去,你自己執生。」睇嚟宋文德又要扮求導者。

「好...」

就係咁,我短暫同宋文德分開先。

我回一回頭望下泊車處,奇怪緊點解泉叔嫁車無跟嚟。
live咗
求文
支持!!!live左!
快啲快啲!!
泉叔有古怪
入去佢哋嘅正常版「樂園」前,仲要俾張遊戲卡看門人核對,保密功夫可謂做到足。

不過「重生會」搞呢一次聚會目的係咩?

我諗應該都有佢哋嘅目的。

入到去信徒們各有各玩,我先喺園內逐一觀察。

有啲小遊戲係唔關遊戲卡嘅事,但就有暗中洗腦嘅嫌疑。

例如,有個射靶嘅遊戲,宣傳圖係一隻兔仔拎住把槍瞄準住獵人。

雖然畫風係卡通,但就係有種說不出嘅詭異感。

而呢到嘅成員,都幾乎清一色係著白色衫,令到著襯衫嘅我顯得有啲格格不入,仲好似惹人注目咁。

如果可以嘅話,我都想換件白色衫。

「赤神赤神紅神目......」

唔知邊個突然唱宜呢首歌,令到我個心離咗一離。

我向歌聲來源望過去,係一個家庭主婦喺到唱緊。我行過去睇,先發現原來唱呢首歌係第一個遊戲卡挑戰,唱完成首就可以吸一個印。
聽日再出感謝各位,聽日我盡早出 可能晏就
等你!!
好頂癮
live了
lm
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞