英領確認係佢地報警

876 回覆
160 Like 1807 Dislike
依家咪賴死唔走,俾人報警
我宜家淨係知我愛美國
國家只係對自己國家利益負責,轉頭美國賣撚左香港
依家邊個紮營賴死唔走,搞到英國報警,之後係到叫春話點解咁既,英國出賣我地
係好耐之前,我同人哋討論過窮人生仔算唔算係仆街呢個問題,結論係:窮人生仔同地心吸力一樣,係呢個世界上一路以嚟都存在嘅嘢,而且以後都會繼續存在。

你去深究呢個問題,能夠一路深究到哲學嘅層面,但係喺現實生活上,開口埋口都係老竇老母欠左自己嘅人,大部份都會過得越嚟越差。你要有向上嘅未來,你就唔可以將錯誤擺喺「過去」,而要將錯誤擺喺「現在」,咁樣你先至可以去承受同埋改正不可挽回嘅錯誤。其實同一個理論亦都可以套用喺香港回歸呢一件事上面,老竇老母有冇欠我哋?英國政府有冇欠我哋?等到我哋解決咗艱苦嘅生活,我哋可以喺lecture room入面討論到天昏地暗。唯一可以肯定嘅係,係而家咒罵英國政府將香港交俾中國嘅人,遲早會將其他嘅錯誤都一路擺去過去。
邊個同我嗌話英國對香港人有責任
點解果陣唔講
依家又黎講
呢班冚家產
BNO果班搞咗幾次英領集會
個個施施文文唱國歌
領吏出嚟接信
不知幾文明
上連登就梗係個個屌晒鬼咁架啦
出到去就自然玩marketing啦
哲學問題,當你叫雞時候,有冇需要事後養返隻雞,仲養埋佢全家
望住香港班港豬

你想佢地點樣用自己力量爭取民主?
應該好多人唔知
瞓英領果班係獨立黨,係反對BNO平權
爭取平權係另一班
睇黎你理解能力有問題

我咪話無責任,原因睇返上面,人地解釋左,不過選擇盲嘅人點都係睇唔到
咁俾人拉又邊班
首先戒左阿q精神,咪再精神勝利法
從來沒人分化,唔啱聽就分化?
英國冇欠香港人又分化
問下自己對英國有咩貢獻要人地俾公民權你
做五毛做左成六個月,都仲成個弱智仔咁,驚唔驚連做五毛都比人炒?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞