英領確認係佢地報警

876 回覆
160 Like 1807 Dislike
英國就算9數啦,一早放棄左香港同埋佢都冇能力幫,大家記撚住
日落帝國
[Twitter要人!] Luke de Pulford正跟進英領事件 https://lih.kg/1820092
你依家所見到嘅所謂國際法係第二次世界大戰之後嘅雅爾達體系,係由美蘇主導嘅國際法則,除非你可以搵到上帝或者真主來為國際法做仲裁,否則你就只能夠依靠美國來決定,而事實上,正如我頭先所講,中美蜜月期嘅時候美國點樣看待香港回歸,呢個係你可以Google查到嘅東西
唔抱有希望,何來失望
推119 大遊行, 仲好
咁係因為有班人一直攞英國黎性幻想,煩住人,而家俾人一把車落去,咪幾好
頭先我都講左,英國佬就係明知自己對香港有責任未負,所以先整本BNO出黎,更加唔洗對葡萄牙施壓,就係驚香港人嘈
日落帝國出賣港人
我有一啲學生聽得明我講乜嘢,都有一啲學生要睇好多次先睇得明,都有一啲學生睇完之後覺得唔啱去反駁我。

仲有一啲學生決定放學之後去打機,然後星期六日出去俾警察打爆個春袋。
Block極都仲有
我哋本身就係喺火坑出生,我哋嘅父輩亦都冇做過啲乜嘢去摧毁個火坑。宜家只不過係物歸原主,天理如此。你哋再埋怨英國人,你哋嘅後代就會好似你哋咁樣一路埋怨。
唔好幫我戴帽唔該
我唔會因為自己張身分證係香港身分證 英國政府就要對我負責
而係英國政府要對香港變成咁負責
'暫時黎睇,我覺得新界班牛屎佬從來都冇鬧過英國人背叛佢哋'
我覺得佢地哩23年應該晚晚係咁鬧
同時我想問呢 新界嗰班牛屎佬嘅後代係咪死曬(英籍世襲去左邊 點解係中國籍?)

如果有一個牛屎佬未死叫英國佬比英籍佢或者佢個仔
咪又係唔撚理佢
(我明明英屬香港 英國人嚟 突然變中國人
唉算啦 英國有簽約會保護我同老婆架啦 2047前走咪得囉)

(如果比人捉個個女仔係牛屎佬後代
仆街 我明明應該係英國人 個到係英國土地 係都係比英國警察拉啦 點解係香港黑警拉)

睇返過去 香港90年代(64後)係有移民潮
好多人有資格 但你話移就移咩
之後英政府就只係比左50000個位比有錢佬出嚟(except你參過軍)

大部分申請唔到個班人(有啲係牛屎佬)咁點?
英國海外領土公民>中國人

仲有依家唔係講緊打杖輸左要轉讓殖民地喎
佢係直接鳩比個唔信得過嘅政權
我就唔想講咩身份土地認同嘅
只係覺得佢交得香港出去(仲要有簽約個隻)
唔該 守約
入黎就係睇呢幅圖
你收得難民,俾得公民身分佢,你就冇得返轉頭。佢變咗公民,就唔再唔係難民。即係你同意俾佢移民。

我講緊香港公民,唔係英國公民。英國政府係對香港公民有責任。英國將佢擁有同統治嘅地方嘅公民推俾一個極權政府就係唔啱。
咁係因為有班人一直攞英國黎性幻想,煩住人,而家俾人一把車落去,咪幾好
啱啱續左 屌
廢到
呢個世界只有黑衫網軍會支持
英國佬

不過點解要噴? 真係有噴咩?
如果領事館話事的人同香港人非親非故
佢本身唔藍唔黃
佢的諗法只有一個「我打份工我唔要孭鑊」
我就唔信條友會為咗一堆唔識的外國人連份工都唔要

我可以為咗一個手足唔要份工~
起碼口講的時候OK
我諗你都或者OK~其他人都可能
但如果唔係手足呢?如果係伊朗人呢?其他國家的人呢?你可還願意?

我想講的是...屌佢沒用㗎...嗰啲唔係香港人~打的唔係香港工唔係奉旨幫我哋㗎...
好現實㗎...幫你係人情唔幫你係道理
我哋屌完人...人哋咪就係覺得我哋幼稚同ON9囉...
沒期望沒失望~
當然有啲政客係好有正義感同使命感~覺得對香港有一份責任
但去到實際層面...佢唔奶共我已經好開心~得閒同我哋拍下手掌簡直係BONUS~
講真英國佬自己都搞唔掂啦...

喺一啲利益都交換唔到的情況下
你只能寄望可以喚起佢一絲人性...SHOW多啲警暴的嘢比佢哋睇
如果唔係你屌完佢~你覺得下次再來佢會唔會唔CALL狗?
宜家就係講緊英國有責任未負囉。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞