英領確認係佢地報警

876 回覆
160 Like 1807 Dislike
英國佬自打嘴巴:

A small static protest has been ongoing outside the British Consulate General in Hong Kong for a number of months. This is consistent with the UK's support for peaceful and lawful protest
順帶一提, Twitter上面係唔會有任何戰線,戰線上面每一秒都要死人,宣傳戰至少要對實際上嘅人力物力有影響先至叫宣傳戰,取消人哋個學位可以算叫做係軼事,唔係乜嘢戰果
[行 動]1.12 1.19 都 活 集 會 同 大 遊 行 - 分享自 LIHKG 討論區 https://lih.kg/1814608
假設我有,你會唔會即刻自己都開始做?

如果會,咁你唔需要理會我,你自己都已經明白點解要咁做

如果唔會,咁你知黎都冇用
膠都廢撚事俾你
出面都已經大撚把人做緊
講到自己有咩獨到見解咁
浪費我時間
係啦係啦 淨係殺下狗就可以解決港共大魔頭啦
外國戰線全部都係廢啦
push
你幻想又好,唔幻想又好,97前有班人係英國籍,97後突然變晒中國籍
而家呢班人爭取緊變返英國籍,我唔知有咩好笑,唔知點解會係你口中嘅性幻想?
再講祖先係大陸人,都無咩接唔接受到
你估大陸真係自古以來就屬於中國嘅咩
英國狗
你自己睇我講嘅嘢,又自己打咁多嘢回我,似乎我冇曬你時間,係你自己曬自己時間,又或者你身家充裕,大把時間睇廢話,好在我身家同你一樣咁充裕。

我會一路用呢種風格同你哋講嘢,如果你覺得睇得好唔順氣,咁我就會覺得好順氣。
咁點解當年澳門人有得入藉葡國,我哋香港人無得入英藉?
點解有人乞錢可以乞到$100,我乞錢淨係可以乞到10$?

其實我哋會諗呢個問題係好正常,但係如果你咒罵比10$你嘅人係仆街,咁你就係俗語所講嘅大種乞兒。
用 Word List Highlighter 可更易分辨五毛
有巴打幫手寫咗個教學點善用我個 list
https://lih.kg/aprbdKV

* 本名單已加入會員註冊日期以供參考

算係,我不停咁樣重複一個論點,冇人聽得明之餘我都仲係繼續不停重複。

啲人話「瘋狂就係重複做同一件事情然後期望有唔同結果」,我喺呢個Post入面做嘅事情根本就係瘋狂。
認真同你講,97前有錢或者有能力班人一早移民,當時唔好話英國,其他國家都易,依家先諗住走好多當時無能力,或者仲好細個,諗住伸手要英國俾個戶籍,唔好話性幻想,直頭妄想,依班人對當時或者依家對英國完全無貢獻。

而真係有貢獻英國就係大家仇視緊圍頭佬
所以要繼續,而唔係放棄
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞