召喚痴線西 (66) 請善用不推文回覆

1001 回覆
55 Like 7 Dislike
同意
佢開口講捐錢 但捐唔啱大家心水就開火
但其他人擺檔都完全冇出聲話捐錢添
再者人地有做過啲乜大家都唔知
明白係好敏感
大家都要公平對待每個人先係
好心D人唔好對同路人咁Harsh...
又嫌人地po唔夠文宜/唔出黎遊行/唔捐錢乜乜柒柒
點解唔槍口對外 攻擊返d仆街藍絲?
其實唔明點解大家仲要follow同subscribe依班日日自己屌緊嘅kol/youtuber
本身佢有出開自家產品 捐錢只做多樣嘢 我知大家係依個時期都好敏感 但同意要公平對待每一個創作者

同埋個人覺得香港人對慈善環保嘅價值觀好負面 覺得一定係人血饅頭 偽善扮嘢 從中抽利 所以大多數人會好反感
但其實依啲事唔係要發生咗好大件事先至識得去關注 eg助養樹熊咁
佢之前手有帶條紅繩
potatofishyu
好想叫條八婆收皮 睇開有幾個youtuber讀哲學出身完全唔會同佢咁迂腐 眼中只有錢
真心唔好同人講佢讀soci sci&philoso 啦 自己都係犬儒主義嘅一群
本身都幾中意佢 佢唔表態都算啦畢竟佢移左民香港變成點佢都唔care
但自從佢出左大火個story之後 含沙射影勇武火魔 唔體恤澳洲大火
dllm知唔撚知火魔有咩用途啊 加下勇武火魔燒撚左成個香港?一隻狗都冇受傷啊屌佢個閪
要扮咩都睇唔到 中立撚 就唔撚好陰啲陰啲咁表態啦藍絲 香港變成點都唔撚關你事 以後咪撚返黎啊
佢有次live有講
點解佢可以咩Prada 咩到成個假貨咁
加埋佢呢隻膚色勁撚似中國d 農民工嚟香港買年貨,想著得好睇d ,就用幾百數買個a 貨出嚟咩咁撚樣
你唔講我以為係GUESS
可能佢個feel唔似著名牌
利申 冇留意開
我一開始都以為係guess
但諗諗下pkj 邊會咩呢d 潮牌吖,放大個logo 先知係Prada
有冇拜狐仙唔知
但佢有帶水晶狐
Ig shop好興果d粉紅色雕左狐狸仔樣既水晶
都係求姻緣野
係香港多數覺得拜狐仙係二奶多
都有求人緣既拜狐仙
我見都好多人戴戴嗰種狐狸仔都算拜狐仙
我估佢微整多
佢面形唔同哂
有一條片佢同佢老公傾點解佢地咁勤力都未發達
幾時先發達
雖然人人都想發達
但嗰下係咁係到講 覺得佢眼中只有錢
又成日出day with me嗰類係咁講自己做野幾辛苦
紅繩串水晶嚟喎
佢story成日都話自己工作辛苦要抖,又呻出daily vlog好辛苦又乜乜柒柒,講到被迫做youtuber咁
咁辛苦咪唔好做囉,點解要講到為錢先做呢行
小乜撚嘢三?
香港叫二奶/狐狸精喎
unsub左佢好耐
最近見大家提起佢 睇左佢最近幾條vlog
覺得佢成個感覺唔同左
講野好串 感覺無左種小女人既feel
佢真係我呢場運動中睇真既一個YouTuber
佢係個度就業機會少
之前返百貨公司做sales
後來搵到yt條水路就開始呻
話辛苦剩
佢當拍野係搵錢 緊係唔同表態啦
而且睇佢後來講既野 根本係藍黎
扮咩比歡樂大家
而且愈睇佢個樣愈唔討好
佢老公到底中意佢咩 又串又矮又黃頭髮又少個人膚淺到爆 最中意既野就係dyson
終於有人diu佢
呢啲人係不停消費自己身份賺view,亳無深道
離開香港然後活喺大少少的屋,但個生活圈子咪又係講廣東話、拍淘寶開箱片
原來佢仲有勤力等於發達呢啲藍絲思維,如果係咁簡單你就唔使去澳洲啦
我覺得唔算,因為大把手飾都整十字架又個個帶都信耶蘇咩
佢真係用串當攪笑 但唔好笑囉 都唔知係咪太自卑
每份工都有難做既地方啦 但唔需要放負
樣就的確below average 既
人人返工都辛苦有壓力
佢全職做youtuber自由度咁大
鍾意幾時拍片就幾時拍
大壓力咪唔好拍囉
都唔知佢拍呢啲好攰好大壓力幾多野做有咩意思
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞