有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
屌一模一樣以前啲fd都唔知幾耐先會聯絡一次,依家一係翻工一係打機
樓主講嚟講去都係想搵條女⋯仲要以解悶為主要動力⋯

利申同你差唔多,不過唔怕悶
同樣90後 全部男同事結哂婚 有啲孫都有埋

日日番工放工 跑步 煮飯 煲Netflix

放假就陪屋企人 整甜品 同fd食飯 發夢 無限loop

完全冇新圈子 以前媽就唔比拍拖 依家先grad左冇幾年已經成日問我點識男仔
我都以為自己開po
見身邊啲人成日social好多嘢做咁 原來呢道有咁多人圍爐
我同你差唔多 連機都無打
不過都叫有啲興趣自己玩下
Same
屌我工又有career path又唔差,興趣又有打機打波賭馬又有frd陪下出街,屋企關係又唔差,你覺得我差咩
其實我都有過女,都明對得耐如果唔係真係愛佢會好似返功交功課咁好辛苦。好可能問題唔係有冇女身上
問題係而家幾幸福都好日日都係咁過重覆又重覆人既慾望係冇可能真正滿足,我近兩年開始堅定相信所謂環保係冇可能,因為違反人性
同你哋差唔多,不過好彩好鍾意踢波,有D寄託

不過呢期聖誕新年停晒個人又好空虛
分左手半年,最近都因為份工太辛苦裸辭左,依家完全冇哂目標。日日都係自己搵工,打機,做gym,睇netflix,weekend就出下去咁,雖然都有朋友同屋企人行街食野個d。想搵人陪有玩交友app但都係yr face yr fate, 就算岩傾都係冇下文搵唔到夾嘅人。搵工個d我講真為左錢入行,雖然人工ok但始終都係冇興趣。

所以都係行屍走肉緊,暫時都只希望香港會有好結果....
我身邊都有識d係咁
個女仔又係好靚女好多人approach但自願單身
我自己呢就細個果時無聊被迫睇左堆歷史書
我發現人人都不斷重演差唔多嘅嘢
我有問過d人:讀書搵錢拍拖結婚生仔養大佢見到佢生孫,咁又點?有咩意義?
我老母答我:人生係咁架啦,個個都係咁架啦
但我係比較硬頸果d人,所以我好唔想過d咁無聊&無意義嘅日子
我依家都開始develop自己d興趣
我想研究DNA同細胞
好過癮,叫做搵到自己好熱愛嘅嘢
所以我覺得人生如果可以搵到樣都係好有熱誠去追求嘅嘢,類近似夢想咁樣,成個人生都會好有動力同希望
我身邊有d好有錢嘅好多億,馬佢又有遊艇又有,但錢去到咁上下都係無意思
佢地都結左婚,但我會覺得佢地人生有錢都唔係好開心,我唔會想好似佢地咁
去旅行,環遊世界
每日返工放工,基本上已經攰
星期日難得抖下,係屋企hea 完又一日
人生已完
加一
因為破壞左個daily routine 人性就係咁,你出世係戰時就想安定
我都係,圍爐
支持你 興趣最緊要
Same here
不過對美食仲有啲執著
咁樣先有動力番工
利申:巴
樓上個個都重有同fd一齊做既活動都算毒撚,
每個六日都阿源咁響床netflix,經常全日連1個wtsapp msg都冇既算係咩?
你試下屋企有事
Same here 成日以為whtsapp壞咗 點解可以完全冇人搵
90後點樣可以做到連孫都有定係我get錯咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞