有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
其實全世界都有依類人
唔駛標籤晒某地區同國家
碌鳩太大
絲打去學下打扮同試下去gym room 做下運動或者跑下街總會有男仔approach 你. 當然做運動又唔係一定為識人,好似我咁打波流一身汗個人心情都開朗好多唔係為溝女。多樣興趣冇咁毒。
事業方面如果你認為你份工人工低,最多做夠一年就好走,唔好比籍口例如驚自己搵唔到工之類 ,呢d只係你留係comfort zone 嘅籍口,要驚嘅係中年人。你都識講你人工低,再搵過份又會低得去邊。何況又可以轉下新環境識下新同事,又可以寫多d野落cc,一個唔覺意可能大幅加薪到時又煩少樣。至少我起碼冇點煩過人工低,而家比起我fg嗰陣都算煩少樣。
唔講事業,作為絲打你條路應該比起我呢d毒撚易行少少,無謂咁絕望
當然啦我而家嘅問題係想得到嘅野大部分都滿足晒,差少少可有可無既小心願,例如買林寶之類但難度高又冇太大動力去完成,搞到成個人冇咩目標慾望,如果你係類似我呢d咁就真係難搞
利申a2 但自從分手grad左後就自甘墮落變左做真毒撚
交友app 變曬啲sales R撈平台
人與人之間冇共通點好難維持關係
介唔介意講咩成績咩major grad而家收入如何
真心搵野學下,進修下增值自己,學到既係自己,目標慢慢再搵,嘗試唔好loop,我依家都擺脫緊
唔好咁多ff 現實中更多係唔就手 例如企係度咁 男女同差唔多高 但男對腳唔夠女長 成件事就唔同左
仲有抱起 抱唔抱得起係第一個問題 抱得起之餘仲要就岩位 同有力郁 又係另外兩個問題
所以 最後都會係個一兩個pose av只係av
係,有時太專注係轉pose同玩花式上面條野會軟左,一係就條女冇癮你都玩得唔開心
邊度搵到?
窮係毒撚既主因
未見過有錢毒撚
智理名言

離開左學校, 你一返左工連女都好難識, 讀緊書既女都仲會講理想同感情, 出到黎做野既女好多都白鴿眼, 睇你做咩公司, 邊度返工, 幾錢個月, 有無車有無樓, 現實好多
我成日發夢中左六合彩有一億既話會:

排名先後次序:
1) 一筆過一間900萬既樓, 再加100萬裝修
2) 捐一千萬俾抗爭組織
3) 二千萬買20個車位收租 (當每個收到3k, 每個月可以恆常有6萬收入)
4) 100萬結婚+1個月蜜月旅行
5) 屋企同女友屋企每人1球 (點用佢地自己諗)
6) 2千萬投資移民紐西蘭 (長線目標)
7) 淨返3千萬放住銀行先
8) 辭工, 買架自己鍾意既車渣uber 過日神
因為你選擇咗一啲唔會同其他人有機會深度交流嘅興趣/ 工餘活動
自從同上一個分手,好hurt,寄情工作麻醉自己,去到而家事業上好似有條路出左黎,淨係仲未遇到一個想認真發展嘅對象,每隔一段時間都有人approach,不過唔知係自己高要求定點,硬係覺得呢幾個女仔差d野咁,希望會遇到喇
可能拍拖結婚生仔掛
如果你果一億 唔係中獎有 而係自己辛苦儲番黎
仲有 唔係一億現金 而係一億資產
同樓主有啲相似,物慾甚至比樓主更低
嫖賭飲完全唔會做
除咗去遊行同做gym幾乎完全唔會約朋友出街
平時最大娛樂就係睇書睇netflix
一個月個人洗費頂盡六七千,包哂衣食住行娛樂
但其實我唔覺得呢種低慾望嘅生活模式有咩問題,自己亦唔覺得、亦都唔想改變
生活上最不滿嘅野係自己返緊份工
一黎好討厭份工嘅工作性質,對份工完全冇熱情
二黎工作壓力都唔細,工時亦都偏長
上興趣趣班最重要係自己真係有興趣
如果單純為識女,而對個樣野冇興趣
到最後識唔到女嘅話,可以話係貼錢買難受
我之前有上過法文
上第一堂之前聽人講法文好多女上
不過第一堂就發現係就係多女,但年紀全部上我都唔知叫佢地姐姐定姨姨好
但我又返得幾開心,所以都冇所謂
轉埋工你就完美
咁點解仲唔搵過份
因為搵唔到工寄咗幾十份cv得兩份有回音
仲要最後都收咗皮冇offer
明明20幾歲仲係人生黃金時期,點解大家會咁頹
等到過埋年d人出完bonus 走人個陣應該易搵好多
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞