有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
FG 返左工一年,發覺公司冇話冇你唔得,準時收工做野唔洗駁,星期1至5晚可以同屋企人食飯就得,人工低少少都冇所謂,做得舒服就得,人係唔適合返工
諗住年年轉工做返3個月廢青先再搵工
其實你見到個啲咁都有得拍嘅人
問心如果個個人嘅男/女朋友做你男/女朋友你肯唔肯?
同fd咁問過,都表示寧願單身再等下
diu 喱個point又幾岩
男性比女性正常更容易有對生活麻木嘅感覺
一嚟男性難啲同人敞開心胸
二嚟溝通能力俾女性差難啲擴闊圈子
你見啲女人好似日日有野做 行街做運動旅行學興趣班
男性好少圍埋一齊做呢啲 所以都會難啲有進步
我老豆成日話後生一定要識多啲人因為老左好難識人
人生循環係 年輕多活動圈子多
中年結婚生仔嘅唔得閒出嚟玩 單身嘅會好似無左啲朋友
中老年開始退休仔女大唔洗事業拼搏 搵返舊朋友
嗰啲舊朋友就會係你以前後生識落嘅圈子

題外話
如果對宗教唔太反感可以嘗試下搵啲宗教寄託
通常歡迎新人又可以擴展新圈子
最重要係佢哋有班人成日搞活動
有個地方有種凝聚力俾唔同嘅人聚埋一齊
而且通常個到嘅人都願意真心交個心出嚟做朋友
我老豆老母後生開始返教會有個圈子
到依家6x歲仲可以識到新朋友去旅行
個個星期唔同活動 淨係個grp send相都幾百張
非hard sell 不過見樓上咁多人後生就咁頹想俾啲建議
原來有人同我差唔多,賭馬打機返學,日日廢老mode
後悔咩?? 20萬果到未開始架

如果你講生活,其實我都幾享受。 如果真係要變應該去創業衰左之後先變我見d名人自傳都係咁。
有拍拖都麻木
動物傳心
做勇武。
大徹大悟,得道高僧咁喎。
驚上瘾。
就算打左都已經冇興奮感
94可以retake讀同一樣既野,輸左一次可以用返同一個system,93可以點
dllm交換啦super
on99鬥慘大會
係⋯ 好中 返工都係咁
資本主義 -- 個人主義 -- 毒撚。
頂你 仲要講
充滿禪味嘅回覆。
自己鍾意嘅嘢就係做痴漢
返工放工
whatsapp幾乎唔會響, 沒必要睇
間中買罐啤酒一路飲兜個圈先返屋企
夜晚彈陣電結, 睇套動畫/美劇/etc, 打陣機/手機game
放假跑步, 一個人去睇戲, 做下和理非
一個人去旅行
間中報下course拎d工作相關既cert
大概咁就一世
虛空的虛空,虛空的虛空,凡事都是虛空
見劍盾準備出DLC, 其實呢代好唔好玩?
冇咩慘講到尾讀完咪又係睇家底 有冇父母幹
講得好啱
其實劍盾本身好唔好玩
呢個po大撚把人ugc degree/過左讀u年紀,al dse甚至入唔入到u跟本就唔係問題呢個po嘅人地面對緊嘅係更嚴重嘅問題
91年。麻木了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞