有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
佢講我咪跟~~唔通say no咩
但我叫佢唔好買求婚結婚介指,我叫佢折現pay me 現金俾我算,自己0興趣,又無咩價值頹到一個點
好多都係表面風光
睇到..呢到
你真係太頹..

想像唔到
existential crisis

建議ching見下心理醫生
你老公知唔知你係因為咁先嫁比佢
「細個都成日諗我係點嚟,世界上第一個人點嚟
人死咗又會點,會唔會去邊道」
哈哈
同路人
我中一果年勁驚自己同身邊人會死
諗黎諗去都無答案
自知問人都無用
但都會keep住一日到黑係度諗
不過好在後尾比我搵到答案
之後大個左睇完本哲學書先知
原來仲有好多人同我一樣成日思考呢樣嘢
個感覺都幾有趣
結婚+買樓+生仔=人地對你既期望

唔係個個專業人士,一畢業入政工呀

好想番番去10幾年前小學上晝班 放學睇美味天王既我然後係屋企做下功課同同學傾電話☎️食下小食睇下卡通片,等媽媽爸爸返屋企一齊食飯
千其唔好養貓會更加自閉
哈哈
咁就唔知佢
但佢感覺係好女仔黎嘅
佢之前情人節有個男仔送花比佢
佢話唔要
仲叫佢:你送比你媽咪啦
勁搞笑
佢個人心地算幾好果d黎
又靚心底又好
我都好欣賞佢(我都係女)
呢個post簡直見到之後嘅自己,毒撚無朋友,無乜興趣,成日渾渾噩噩又一日,加上無女,悶死
以後嘅自己?定而家嘅自己啊
佢知呀但佢同我唔一樣,佢好多節目好多真心朋友搵到食,我毒撚無朋友,搵唔到錢既一舊手垃圾
我whatsapp 仲有個加左自己既whatsapp,唔開心/扮有社交,自己同自己whatsapp
我諗我一定會養狗
一來狗狗係真心愛人類,二來養狗起碼可以逼自己出去放吓狗,都叫做落吓街行吓唔算太自閉
點算
我依家仲處於呢個改變世界mode
我係好固執果d黎
我覺得一日未死都仲叫有希望
我成日同自己講trump都70歲人先做總統啦
難道我後生過佢咁多我都唔可以做到d比佢易嘅事?eg keep住讀書增值自己
所以so far我依家呢個moment都仲未肯認命
我細佬成日恥笑我話睇我幾時先認輸
Nonono
最少我暫時都唔會
可唔可以講下係咩哲學書
講起呢樣....前2日我係到唸,其他老人院應該養下d唐貓唐狗,2邊都需要對方既愛同關懷,老人家又開心,叫做照顧動物有世藝,浪浪又有安全地方住有得食有人陪玩
如果飛機都唔打 人生就真係冇希望
我講緊讀al 再讀番asso同dse雞爭位個d
同喱個post既大家大家分享下喱個askreddit留言
人生應該係不停變動 keep moving & changing

麻咩木
場運動都未贏
when masturbation's lost it's fun, you're fucking lonely
出左黎做野幾年

1. 小同中同唔越黎越少聯絡
大同fd既都已經冇
全部一年一次咁

2. 舊同事最多間唔中問你 safe?
而家同事感覺個個都好假 為錢為上位

唔好意思放負都要講

出黎做幾年 覺得呢個世界其實唔洗朋友 朋友都係互相利用 為錢為權 有邊個真心對你?只係得家人

女性朋友就唔想特別識 我認為係你就係你
媾女令到果個人鍾意你咁就好似唔係真心相愛咁

試過想追個女仔 點知人地又係當你係兵

自己搵下興趣 行山 去旅行 出國做義工 玩xgame
個人仲開心

你只係生存緊 唔係生活緊
我同你玩,我陪你食飯
我同你玩lol戰棋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞