有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
要搵到呢樣野都唔容易
大你一年 上年開始覺得唔對路 日日番工放工
所以依家搵野讀 做gym

身邊d老死逐個逐個結婚
依家開始想搵女朋友 但一個目標都冇
你搵嘅過程,已經可以令你無咁麻木。
利申:我都係麻木人,只係見到朋友咁做,係work。
啱 好難搵到個仲有熱誠想體驗生活嘅人
成日都諗身邊d人日日咁生活唔悶咩
在中大事件,使我唸住考車牌
另要認真做嘢,因想做長期金住
也要認真讀聖經,因大陸已修改聖經
在當下盡量發放正面訊息,使人有盼望,拒絕歪理。
珍惜愛自己的人,建立良好圈子,不忘初心,堅守五大訴求⋯⋯
樓主學下點樣享受生活⋯⋯再有很多野做,革命係長久的,所以也要有活潑生命,不要長期處於負面的環境
出黎抗爭啦
場運動都有令我嘅人生多返d意義
好似自己係時代革命嘅見證同參與者
日日番工剩係想係屋企抖 明明份工已經好Hea
親戚全部唔想見 朋友偶爾見下無乜野
拍拖間唔時比人Chur

其實真係唔知做人做乜
死可以無痛我諗好多人會做
日日返工放工
完~
有咩group可以入
同日本年輕一代咁,失去慾望
每次都係咁諗,但最後無做到
依家返工目的係儲錢去旅行
算唔算麻木
其實應該唔關有無女朋友事
不過同你唔同,份工壓力好大
好多時唔知自己想點
唔好入啦
我出去無去都係有fd點醒
Call g 無感情不如打飛機算數
咪又係污糟邋遢 同十幾年前一撚樣 進條毛步咩
冇利益既關係唔會長遠
98已經有你呢種諗法
好癲遲早變Joker
細個嘅時候,好有夢想會幫自己規劃想做啲咩,好有野心。隨住大個所謂嘅夢想知道做唔到就開始冇諗⋯讀中學嗰陣中意韓星好有衝勁去溫韓文,而家大咗嗰種動力就慢慢減退,又唔係唔中意,係唔知點解成個人懶咗落嚟,又唔入腦

幾年前開始做嘢,到而家重攞住一份我都唔知點解自己可以捱到咁耐嘅低人工,每日返工放工返屋企對住電話睇劇/睇書然後食飯瞓覺,又唔會打機。有戲想睇就一個人睇戲,一個人睇演唱會,一個人去旅行,間唔中先約下識咗好耐嘅朋友食下飯(重要多數都係人哋約,比較少主動約)

連心動同想拍拖呢啲感覺,都只係喺睇言情小說嗰陣出現,一睇完就會回歸現實,意識到自己其實好耐冇真係對一個人有感覺。公司嘅男同事全部名草有主,有埋仔女,自己又冇搵啲識人嘅活動去參加,變成噉其實都好理所當然。

其實我唔怕孤獨,只係面對咗好耐現實,又有主觀因素影響,就會覺得冇乜嘢特別出色嘅自己係一粒可有可無嘅微塵,連帶對「生活」都失去熱情,冇乜動力同目標可以令我作出改變。好多時都諗過死呢個問題,只係暫時仍然都冇勇氣。唯一覺得自己幾有衝勁,就係睇偶像同旅行嘅時候,過後又好快回歸現實,繼續渾噩

利申:95 A0 絲
安樂死算啦 老左個人就變廢
後生搵夠早啲退休玩夠就
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞