有冇單身90後毒撚開始對生活麻木

858 回覆
2084 Like 35 Dislike
大部分類似
我悶到連機都唔打 去睇戲睇劇更單機
頂呢個真 雖然呢個係唔好嘅事 但只有果排先覺得做緊自己想做嘅野 為緊自己相信嘅野而做到少少野 無奈而家有少少歸於平淡 就去返上邊講咁等死mode
認同呀, 我阿媽以前做老人院, 佢話佢哋收留咗隻狗, 有d老人家好鍾意儲埋d 生果金買嘢比隻狗狗食,可能真係喺d狗狗身上感受到好耐冇感受過嘅愛真係應該正式搞個咁嘅program,浪浪又可以有個家

喂呀點解我哋d 90後已經老到喺度討論住老人院嘅問題架
但有個老公已經無單身狗咁頹
90後毒撚x2
屋企人關係好疏
而家已經成日自己一個
但無養貓狗,晚晚放工咁夜唔想佢無人陪
以為得自己係咁
原來呢到咁多同路人
係你唔識搵娛樂啫,學習都係一種娛樂,有大把嘢學,呢個世界嘅嘢學極都學唔晒,語言都有好多種,睇你有冇咁嘅心同興趣啫
有冇入過下啲圍爐group,唔使自己同自己whatsapp啊⋯
咪就係
生活太無聊但又無時間
你唔係講緊programming language啊嘛,天星巴?
有好多啦,唔止programming languages,講嘅語言又得喇,手語又得喇,再唔係動物傳心術都重得
富二代? 不過打機打得多真係會悶, 以前唔瞓覺打足24個鐘, 依家打兩個鐘都覺得悶同埋攰
笑咗
大家一齊做計劃人做埋義工就好有世藝唔怕悶

舉手想 join呀
毒點會係街 係屋企同細佬打機 佢本來都同fd出街 係我叫佢唔好出先至陪我
Same 真係想經濟獨立先 忙完都冇幾多時間 寧願休息陪屋企人 但同時又想識到個好男仔 大家平平淡淡互相陪伴 尤其是社會氣氛唔好都希望有人同你一齊分擔情緒
真麻木係唔想溝女唔想扑野 淨係想自己一個人靜靜地過…… 我而家就係呢種狀態
我都成日覺得好悶 試緊每日做小小特別嘅事 eg返屋企嗰陣買杯未試過嘅嘢飲俾自己
我90後 但身邊全部男同事已婚 有仔有女 甚至有孫 意思我圈子完全識唔到2 3字頭男性
點解你老公會揀你?絲打應該有啲過人之處
次次依類post 都有人講話上興趣班識人

想又或者敢識人就唔叫毒撚啦

毒撚除咗上網叫春搵下同類次之外咩都做唔到
原來你重記得我,見到你記起我好似都有一排冇入去IT討論區討論喇
我都想呀…不過我喺外國
巴打試下有冇其他人有興趣啦
呢個ok
我有時太悶放工會食一樣好想食既野
但一個人食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞