[燒錢台] 手袋分享區 (9) 請善用不推文回覆!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
之前喺釜山機場買咗呢款但dusty pink嘅色,其實容量比想像中好,因為皮軟,放得落自私遮,不過就算落雨冇帶遮都唔多驚個袋,我夏天成日拎呢個袋,條帶鏈嘅部分好少所以個袋好輕
Small size in Taupe
牛皮唔易花啊 好襟用
如果你唔太高 160cm或以下
就唔好考慮大size 唔好睇
大家對loewe hammock mini同 gate bag mini點睇?
有hammock mini同Gate small
Mini hammock真係好精緻 容量都唔細
Gate mini就真係太細 超唔實用 所以我先買small
前者應該比較少
我170 諗緊small會唔會奇怪
但佢容量好大又好似唔洗買大size
我果d係咁:
有冇容量大又輕身既袋可以介紹下
belt bag真係好重
因為佢條帶係偏短 如果你高既話 我驚你做唔到斜咩
但講真 佢容量真係好大 除非你要放文件
唔洗既話small都裝到好多野
諗住買garden party帆布
睇到樓上都話好重
但會唔會好重?
想知
send得太快
想知呢2個分別大概可以裝到咩野?
之前睇個段片覺得gate small都好似唔係好裝到d咩
呢排我都睇緊呢款
但好似中銀包有些少大
太多卡用card holder裝唔晒 長銀包用細袋又袋唔到
同埋如果載得多野話一開個扣內籠就向前dur 會跌野出黎
係真心好靚囉
大家有冇d咩手袋to-buy list?

我:
Fendi By the Way
Mulberry Bayswater
Celine Box
最近睇緊Chanel Gabrielle 系列
個backpack好靚 但又見有人話好睇唔好用
有無人有可以比啲意見?

其他會有:
Celine Trio
BOYY Fred
兩個袋都有,兩個都唔重
咁樣即係咩意思 大家都唔係一手買番黎只係轉賣?
絲打sangle 咩色? 我覺得taupe 好靚 但又想要深色
岩岩先見到係taupe 好靚呀~ 我得163 但好想要大size
同埋細sangle 同 small cabas 會唔會好似~
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞