[燒錢台] 手袋分享區 (9) 請善用不推文回覆!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
咁我問清楚sales對鞋size係咪統一先唔該絲打!!
又係喎
12月都去完睇過 Celine /Gucci/ LV /fendi 個價Europe 真係平好多 不過冇買
原來好多童裝我都著得落
買咗見balmain sweatshirt童裝
同大人一樣款一樣cutting
價錢平超過一半 發現新天地
令我諗起babycondom啲師奶
明買明賣有咩問題
又唔係買假野老鼠貨
我都唔覺得有咩問題
咪係
咁講法 覺得我佔咗人便宜定咩先
人地staff sale outlet貨執平野又叫貪便宜?
明明同一樣款 布料都用咁多
依家我比正價間公司買,人地做得呢d貨就預咗啱著既人買
我fit佢地個size, 問題喺邊
我成日都著童裝衫
買多幾件著先係一件嘅大人版嘅價錢
有時省返D錢可以買其他嘢

但童裝好多時唔收腰同手袖會短少少
如果冬天著係外套入面都無咩所謂
但如果無外套遮下比例會有少少怪
其實好好笑囉
大人餐同學生餐唔同價就話因為學生消費能力低
名牌時裝唔同價唔通因為中童消費能力低呀?低就唔會兩千蚊買件tee 啦
人地出到165cm就係比165cm嘅人買架啦
買童裝講到好似我地呃人咁
懶清高

btw 可能我手短冇呢個問題
冇話你有問題 我係諗起佢哋都會咁
咁你做咩要加粒膠,又話人地babycondom師奶先你嘅講法比人感覺就係你唔同意/睇唔起呢個做法
歐美xs都好大件
特別係冬天衫同外套
買完仲手要去改手袖同件衫嘅長度
最慘有啲位根本改唔到
我件burberry乾濕褸都係買童裝

利申:天生細粒,成日買童裝衫
我burberry件duffle coat都係童裝
如果大人嗰件我好似著咗阿媽件衫咁
我好中意Uniqlo童裝羽絨,本身我唔會羽絨外穿(覺得唔靚)所以佢啲細細件個袖口到wrist高dd,出面再配件大褸遮住佢就perfect
我喺倫敦買個陣
sa一嚟直接叫我睇童裝

童裝真係細粒人恩物
同埋喺outlet買鞋勁正,一定有你碼
我都喺
去旅行咁樣著
襯衫一流
粒膠睇你點睇㗎啫 如果覺得有offensive 咁我講聲sorry
但我冇話佢係bk師奶 我係話嗰度啲師奶都會咁
咁唔化睇唔起/唔同意囉
算啦 唔好再討論我呢個issue
大家繼續share
試下
- Mansur Gavriel 水桶型同tote bag
- Strathberry嘅 Midi bag
- Coach最近有個field tote都唔錯,冇以前啲款咁娘
- 最近見到有外國blogger介紹一個價子Senreve 嘅Maetra Bag好似都幾啱返工,中size usd600蚊左右

仲有casual啲嘅牌子有 Marc Jacobs,APC,都有啲中型袋應該係你budget入面 Happy shopping
Strathberry嘅 Midi bag 灰
返工
推Strathberry 早排仲減價
想問各位有Loewe puzzle嘅絲打 袋入面係咪一定會有編號?
袋入面右邊有個皮仔tag
上行number 下行係made in spain
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞