[燒錢台] 手袋分享區 (9) 請善用不推文回覆!

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
我用緊jason markk咋,噴左對cp都ok
諗緊好無噴埋落個frame到
唔記得手袋post定ig shop post都有絲講過佢地啲袋啲質素麻麻
一係個名印得怪
一係啲線位好差
我又唔覺得重
可能因為我平時d袋更重 佢喺牌子野已經算輕
想問下有無人知下圖個袋係牌子
想問下你地會唔會留意二手袋? 見有d袋其實好新淨放出黎,但平一截價錢 好吸引
例如ig: buy.till.forever 同埋belluxe.store
想知work唔work
想問係邊枝?
我都有對cp, 但驚污糟好少著
sofour我上次陪女朋友買左個celine袋, 成2皮幾
之後拎去二手鋪驗佢話無事,唔知好彩定點

你咁講我有d驚
jason markk repel spray
mr porter買免運費
唔敢噴住 所以先上黎問有無絲試過

有無人幫襯過呢間代購
要小心揀代購

不過老實講 好多名牌的確QC差左
YSL就係例子
上年喺巴黎買左個YSL長銀包
個A字同個I字都曚左

反而覺得假貨啲做功先要更真更靚
咁先呃到人先要提防
字體呢啲先容易冒
反而皮、用料、車線要冒就真係要好花功夫
試過係sofour買Celine Belt Bag 之後用左半年比我整爛左條拉鍊 成功拎返Celine整返條拉鍊應該無事 不過講真好多brand質素都差近排鐘意LOEWE
絲打有咩用後感?struggle 買呢個定half moon
同埋farfetch有另一個Stephanie satchel bag唔知有咩分別?
d人話farfetch溝貨,真定假
樣唔計, 條帶太幼揹重野唔舒服
另,真係想買都好, shopbop 定價比香港平, 趁減價仲有折
2 皮幾點解仲要喺佢度買
可能佢女朋友買果個係box
我早排買個咗個marni,
check咗佢寄出地點係德國嘅marni鋪頭
咁都安心啲
不過黎到都有少少瑕疵....
Thxthx 邊啲係壓皮款?

我係上圖個款
佢有好多款係軟熟嘅牛皮,好似會比較容易刮花
Thx絲打
咁你喺邊間online shop 買?
樓上講完Farfetch 溝貨好擔心
Btw 大家有冇試過退貨?經驗如何?
入咗 點回覆嫁 冇得打字
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞