[中毒性歌姬]Aimyon 愛繆 あいみょん 集中討論區(3) 光復香港

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
我反而覺得倒帶先係愛繆風格
鍾意玩啲大膽同創新元素
btw倒帶對題好多
如果咁講
原version 涉抄機會更大
尤其個配色好多年輕 jpop 女歌手常用
幾樣野加埋一正式出街
應該變災難
題外話
之前話マリーゴールド抄襲
其實係抄邊首?
唔知
果陣未入坑
https://youtu.be/DEvBCC3MUF0
徵章戰士個bgm前面係有少少似嘅
好似但好基本嘅旋律嚟
最後冇告定點?
有冇全首歌既歌詞翻譯同解釋 ?

我見已經有高質翻唱
好勁
高質翻唱?
想聽吓
今次MV個音質好差
short version好好多
都係youtube 果d
係有比心機拍既
但當然比唔上愛繆
https://www.youtube.com/watch?v=CkyfdKLjyqg

另外
原來 spotify 已有
好快手
唔知木點解同aimyon差好遠
聽aimyon翻唱永遠冇個入耳
真心覺得 aimyon 同 eason 同類
淨係把聲已經贏左
再加埋果種好自然既演繹方式 / 技巧
好似隨口唱都屌打其他人
好獨特
希望 aimyon 可以 keep 住落去大紅大紫
想補充一下
前排去日本旅行
幾乎個個商場D 舖都有播 aimyon
好開心
同埋佢自己作曲
唱起上嚟特別有感情
聽到好唔主觀
呢個真
金盞花翻唱無限咁多個 version
冇人一個能夠比得上
harunohi 又係
果種廣志同美冴份感情
係佢一個唱到入心入肺
推坑到爆
近鏡影得好靚
其他cover似係為左去演繹首歌,唔似aimyon咁好享受去唱
aimyon 唱得好投入...
一開頭岩岩聽金盛花,唔知講咩...
但係佢唱到好似帶埋你入去享受咁...甜到呢

btw 我見有個叫yurisa 唱 灰色と青 都唔錯...
唔知佢唱aimyon 既歌會點
我覺得日本太多呢類嬌滴滴既女歌手
典型例子︰春茶
聽到好厭
所以特別鍾意 aimyon
Facebook:
【#LikeJapan娛樂】愛繆Aimyon演唱會精華 2月13日大阪最終站 ♪「將你解剖純愛歌 去死吧」+「金盞花」

LikeJapan送上特別節目!第二晚的是myon的兩首超大熱曲將你解剖純愛歌 去死吧和金盞花,一首歌的愛好殘酷,另一首卻甜蜜至極,好大的對比XD
大家記得明天晚上10時會有最後一段精華啊!
想問fans club抽飛
一次抽2張要我填埋同行者資訊
入極都話我資料唔岩
想問同行者係咪都要係aim club會員?

終於送到黎
睇左橫濱尾場 去唔到加場唯有搵轉運幫手
原來係咁
仲諗住下年同fd去睇
送張俾佢陪我睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞