[中毒性歌姬]Aimyon 愛繆 あいみょん 集中討論區(3) 光復香港

1001 回覆
22 Like 1 Dislike

做厹都埋唔到aimyon身
D狗好乖唔會周圍郁
歌又好聽
唔知點解覺得個mv好有喜感
我好鍾意今次個MV, 終於唔係玩一鏡到尾,係拍番d正常既MV. 上次裸の心個mv都幾失望, 頭半首差唔多全部都係黑畫面。 今次個mv拍得幾好, 尤其最尾朝陽嗰part 拍到aimyon好有型
係,裸之心睇Aimyon淋水咁唔知想點,又唔係著三點式
新歌Mv想睇花絮撚狗
大家覺得首新歌“朝陽”點? 未聽嗰時我以為係類似春日嗰種歌, 節奏上慢少少, 比較溫情d既歌。因為朝陽同春日歌名感覺上有d似,自己又好鍾意春日, 連個user 名都改左做春日。 但第一次聽發覺同春日根本係完全唔同類型既歌, 聽完有d失望, 因為同自己既期望有落差。 但再多聽幾次就俾首歌急速既節奏吸引住, 尤其係主歌部份d歌詞都幾急幾密,聽得多真係會上癮。同埋朝陽個歌名以為首歌係比較正能量既歌, 點知睇完歌詞原來唔係咁樣
Aimyon把聲真係好正, 好好聽, 同埋佢會因應首歌既內容用唔同既唱腔去唱, 唱ユラユラ,私に彼氏ができない理由 呢d歌會用低b妹既聲去唱, 唱春日,君はロックを聴かない呢d男性角度既歌把聲就會低音d, man d, 唱今夜このまま, 裸之心呢d女性角度既歌把聲就會少女d, 好多變化, 如果佢唔做歌手可以轉行做聲優都得
正wor. 佢係播mv定係賣新碟廣告
MV啊
華納香港終於生性開始做野, 好感動
さよならの今日に個mv真係拍得唔錯,拍到aimyon好有型, 希望可以吸引多啲新fans
我冇你評論咁專業
我好簡單
一個字好聽
兩個字好好聽
三個字非常好聽
Btw佢唱私に彼氏ができない把聲會唔會因為年紀仲細把聲仲未轉呀?
唔記得睇咩節目講過佢畏高都走去拍呢個高空shot

btw 新歌MV啲柴狗搶晒鏡
我唔係專業, 只係aimyon出左新歌同MV太開心, 但身邊又一個aimyon fans都無, 所以忍唔住喺度分享自己既感受, 我fb 有時都會share下aimyon d MV 同live, 但係佢地無人有興趣

我開頭都覺得aimyon可能轉左聲唱唔返出道時嗰種聲線,但係佢岩岩首ユラユラ 同佢出道時既細路女唱腔同幾似, 所以我覺得佢依家都可以用番之前把聲唱私に彼氏ができない

係ar, 佢之前生日嗰日3月6日上music staion 講過話自己其實畏高, 同埋拍攝嗰日天氣好凍, 但拍出嚟根本睇唔出佢其實又驚又凍, 仲要扮到咁有型, 真係好專業

https://youtu.be/N1EmO9xDBAs

唔記得post, 今次條片正過上次嗰兩條, 好可愛
我3條片冇乜點睇,聽唔明日文始終爭啲
不個第一條最近YOUTUBE有中字
得閒先一次過睇晒佢
我都唔明㗎,好想學日文, 不過第三條aimyon擺d pose真係好可愛, 頭兩條都可以唔睇住, 第三條超級推薦
サラバ
係?咁可以準備做GIF

依首歌無出過碟, 唔怪得我kkbox搵唔到。 但我明明記得我之前聽過, Google 你打既名, 原來係我之前YouTube聽過, 有好多以前既ig live YouTube都搵得番, 但係大多數都睇唔到佢個樣, 唔怪得d人話上次ig 直播肯出樣係賣大包la。我唔識日文成日撈到佢d非主打既歌亂哂
專做啲古靈精怪嘅POSE好可愛

柒咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞