[中毒性歌姬]Aimyon 愛繆 あいみょん 集中討論區(3) 光復香港

1001 回覆
22 Like 1 Dislike
射到成屋都係
jcb 係信用卡, 巴打意思係如果你用緊既信用卡喺官網買唔到, 可以試下用jcb既信用卡, 官網就唔會送海外既, 要經集運送返香港, 試埋jcb卡都係買唔到既就去Amazon 日本度買, 佢地可以送香港
宜家先知dish首「猫」 係aimyon作
呢首あいみょん同北村唱出嚟嘅感覺都唔同,好正
原來依首“貓”係aimyon睇完北村套“我想吃掉你的胰臟” 之後有所啟發而創作出依首歌, 我無睇套電影,應該係套戲既女主角因病去世, 身為男主角既北村好傷心, aimyon睇完套戲就作左首“貓”俾北村, 所以首歌要俾北村唱, 用來作為電影既延續。 d歌詞真係寫得好好,幻想去世既女主化作為貓, 就算變成貓都好都請妳出來見我一面, 我會用最大既愛去擁抱你, 真係好感人, aimyon實在太犀利, 依首根本唔係套戲既歌, 但係aimyon卻“擅自”幫套電影寫首歌, 真係太天才, 本身我唔識日文就咁聽已經好鍾意依首歌, 知道埋歌詞同埋首歌既背景令成首歌更加昇華左
原來係咁Aimyon真係好有才華
最近先睇個套戲 睇完喊死之後咁啱係Spotify聽到呢首歌 走去google中文歌詞先知係aimyon作
因為套戲 啲歌詞好有意境 好有代入感 其實男女主只要見多面或者會小啲遺憾 多謝aimyon
呢套戲真心推薦要睇下
貓真心正
日日LOOP
LIVE版重正
如果係aimyon版既“貓”應該只有live 版
最近登入あいみょん個app
發現可以用香港電話認證拎e ticket
唔知下次買飛可唔可以用香港電話登記
係就好喇....我可以CUT左個日本號碼
真係唔肯定得唔得係就爽
想睇 私の家政夫ナギサさん
隻演唱會碟到左香港倉庫了,等佢送去OK店, 希望今個星期到手la
點樣可以喺香港download到佢個app? Google Play 話一定要日本本地先download到
VPN?
我google 下先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞