[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXV 謝絕警犬

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
bona fide會唔會笠?

d人成d prestyle spray會笠
我覺得唔會
我自己都粗硬髮,幾夠力

Odouds & shear revival spray 未用過,唔識比較
雀仔泥個份量好難控制 同埋比想像中令身
唔知關唔關用左豬水打底事

利伸:軟彎油性髮質
唔係用pomade (不論gel type / 天然),唔好用豬水打底
豬水會整重你個頭,主要佢用係柔順,同埋少少令身,唔夾clay, paste, cream 之類既產品
長知識 多謝巴打
仲等我上星期買左豬水 嵐泥 雀仔泥諗住三隻夾黎用睇下邊個效果好
龍寨版唔臭 幾香
又hold又易洗 夏天爆汗又唔溶 好屈機
又人提過話佢好多化學成份 但佢咁易洗又唔會驚殘留喺個頭到 自己衡量lo
巴打開心使用中?
用過四五盒 玩悶咗試緊其他野
有冇ching用過59 faith & integrity 好唔好用?
試緊咩?
之前用骨仔但試過江獸之後
而家江獸+mm分開用
骨仔放咗一邊了
所以我用過2盒綠色,2定3盒藍色
綠色其實易推啲,不過藍色唔臭真係爭好遠
依家無玩油頭,唔再買gel type了
相比之下骨仔真係好廢係貪佢陣味
不過骨仔都算hold到,缺點係難搽勻

mm又係好撚正,不過依家改曬版有無巴打知邊隻好?
我用緊mm舊版 但我麻麻地可樂糖味
最新版MM無用過 成日改完又改 價錢又貴
大把平過佢既產品又好用過佢
佢係有少少令,唔係全乾

我覺得佢可以加粗髮量
用過harvest moon paste,好輕身黏到頭髮但唔笠,摸上頭好似冇嘢咁,做到層次

restyle都得,但有少少kick

我想知harvest moon paste同佢隻clay pomade有咩分別
同埋兩枝新出打底水的分別
新出過隻hk home brew pomade 真心好用
可以試下代替mm chrome

本身用開舊MM chrome 真係好好用既
順滑好梳
夠hold
夏天都得
輕身
易洗
少少shine
真係無咩缺點
唯獨是貴

依家話改晒版
仲貴左?
我都廢事試
新版mm貴到仆街

但我都想知,
舊mm 同新mm的分別
tsb02同strong mm的分別

睇開果d外國review都未做
chrome其實岩梳咩頭?

當pomade用,梳貼?
新mm chrome我伏已中尼道有其他巴打都中咗伏
clay pomade 乾過 harvest moon好多

我粗硬髮,如果唔用grooming oil打底,會好似搽紙黏土上頭,好乾好多fly away

重身,定輕身
會唔會乾到冇層次
又唔會gel到一pat嘢咁

用grooming oil 打底,就唔會有事 ,唔乾亦唔會有fly away
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞