[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXV 謝絕警犬

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
因為我之前個d好似都冇咁剪
剪極都唔夠薄 試過果間barber 手勢唔同salon d stylist (ps 有d 無經驗既stylist都係剪唔到果種texture 一樣咁厚重)
所以我轉咗去salon 頭髮粗硬 喺barbershop 剪完第二個星期 個頭頂已經好厚 好難打理
夏天我會叫個barber盡量偷簿啲
想問下巴打 係咪都係gel slick back type 既髮型多
點解決slick back個頭扁 到金仔咁
如果向後拱起既話 塊面又唔立體
大家好

想請問點睇watchman 隻pomade

之前用BROSH黃罐,但天氣開始熱,覺得唔多夠照

想搵隻matte啲high hold啲

唔一定要restyle

但想容易洗同怕傷頭

感激不盡
嵐泥?
如果真係咁想啞色
建議直接用 clay
pomade 點 matte 都唔會夠 clay matte
clay pomade 都唔會夠 clay matte

Clay 同 Pomade 本身就係 for 你唔同目的
最緊要做到想要嘅效果
唔好變到為用 pomade 而用
有冇睇Barock barbers ig ...James 失咗蹤5日了
Clay pomade同matte paste應該點揀?
利申 粗硬中長髮
有無人用過嵐泥同新出隻嵐wax?
要睇你想用邊隻喎 聽你咁講你嘅髮質matte paste應該唔係好啱你 因為matte paste多數比較輕身 軟髮用會比較好
救命,有無巴打買咗Amity Spray,求教學
我用左兩星期,次次用完個頭都油到仆街,
用oasis/ mm tsb呢啲本來啞色product,都好令
同埋可能因為太油,啲泥個黏度同hold都急跌,
基本上兩三個鐘後,個頭就開始塌
其實諗緊american gardens, northern lights同oasis clay
AG驚好乾好易有flyaway
X2 買左返黎 用左一次 放左埋一二邊
屌見網上review評價幾好,一次過入左兩樽,中撚曬伏
唔那係啊 世界第一推呢隻野話好掂架喎。。

Btw,用之前有無搖下枝野先噴?
我就係唔信咁唔掂,狂搖咗先噴,都係咁
🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️ 好彩未入手,之前係佢地買左枝odouds spary都嘛嘛地好用
兩樽btw佢隻味噴出黎仲要酸酸叔叔咁
試下噴係手,搓到半乾再上頭?

我都唔知,我冇用過,但同樣情況出現係harvest moon paste。我用佢來打底,有時勁油,所以搓半乾再上頭吹就好d

一係就係天然嘢,唔穩定,用之前搖均佢
MM 三隻新野有冇巴打用過
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞