[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXV 謝絕警犬

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
我見佢又係吸水吸油
會唔會好似quicksand 咁 咁難洗
之前用quicksand 用到啲頭髮張實哂 洗唔走
唔係吹水 呢隻我未落洗頭水 齋沖水已經洗甩哂咁滯
好過first hand同bayside隻clay 呢兩隻一定要洗兩梘先得
有冇巴打試過江獸激浪/龍寨版?同普通江獸有咩分別?

用普通江獸好似唔夠力咁,唔知係我了得唔夠定點
我中長髮
一般般
不過易洗
可能中短髮ok d
龍寨用過
Walch 洗手液味
同原版差唔多
天然夠hold易洗手摷既話邊隻好?
bayside? fh?
Firsthand all purpose pomade 應該屬於好好洗,有冇其他ching再補充下
爬過文見到某d都多巴打推
如果bayside pomade, fh 唔知邊隻, northern lights有無邊隻適合d?
唔該
唔記得講幼短髮 想整casual style
其實大家點睇blumaan meraki
網上吹奏高定力,但我用落唔覺,只覺得佢將頭髮變豐厚

其實佢適唔適合post style?
大家搽pomade有冇用開comb?
因為佢算係輕身產品for軟髮人會比較好 粗硬髮質咪唔夠hold囉 不過我個人幾中意meraki 可以pre+post 一雞兩味唔洗煩
想整齊啲就會用comb 想自然啲就finger comb
我啲手指好殘廢
唔用comb會搞到痴埋一舊舊咁
睇好多片都學唔識
唔知係咪關冇落打底同唔識吹鬆個頭事
小弟 電左 長髮, 前面過眼 左右蓋一半耳仔
頭髮比較粗硬 一直用緊 prejume hair wax
感覺HOLD得唔夠 有冇ching可以介紹D product比我呢個情況?
琴日買左支骨仔HAIR SPRAY 未用唔知有冇幫助
係咪你落得太多pomade?試下分開2-3次上頭 正常唔會一舊舊
Hold唔到
想佢向上 佢會跌到變打斜 係咪頭髮太長
我盒hongkonghomebrew clay擺咗幾個月變臭

有冇人都係咁?
有可能啊 係時候剪頭髮啦
我個盒冇事 你放pomade嘅位置好潮濕?
我諗即係代表天然嘢
我盒prospectors coal mine都係咁
可能太過天然掛???

都係要忍手唔試新嘢住,費事罐罐擺到舊晒
我估係天然成份比例高

我有d products放兩年多都冇變
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞