[髮油撚]入黎放低你地用緊隻pomade XXV 謝絕警犬

1001 回覆
10 Like 2 Dislike
sm clay 都天然啲

成份中少量化學嘢只係防霉&將蠟溶入水中嘅穩定劑

兩隻都買嚟試下啦,輪流用
有冇人用完MM最新隻洗頭水 個頭好笠
我記得你條撚樣話九男人味係藍
你腦海裡面係咪乜九都藍色咖?你點親名嗰啲barbershop 同髮油舖全部都唔似藍嘅?
唔會喎 反而舊版先會
頭髮軟幼用stickmorr 會唔會好重?
應該唔會
佢本身for鬼佬髮質,控制份量就得
請問灰豬同uppercut matte (墨綠色嗰隻)
邊隻好用啲? thanks
唔識欣賞upper cut
有冇巴用咗bayside matte paste?

我prestyle後上頭好kick,你哋有冇咁?
不能梳,我只手摷,好亂既感覺
手摷都kick
用widetooth梳,唔算kick

antigravity,quicksand,hermit嗰d就真係kick到pk
bayside clay雖然乾,但唔kick,但matte paste手摷都kick
試下每scoop少d,分多幾次咁上頭可能會好d
剛巧相反
想問下用邊隻打底配 bayside matte paste比較好?
點解我會咁
matte paste應該會smooth d

你有冇打底?
有幾樣野想放:
1) Templeton Tonics White Whale Prestyler, 全新, $140
2) Salon Guy 25 Spray, 全新, $150
3) Morris Motley TSB02 CNY特別版, 80%, $100
4) Faith and Integrity Clay Pomade, 85%, $100
5) Blumaan Original Meraki, 80%, $40
6) Firsthand Texturizing Clay, 75%, $40
7) Grim Grease Heavy Hold UWB, 90%, $40

尖沙咀或黃埔交收,有興tg: https://t.me/BendingUnit

Chibg依排玩泥?
泥同matte paste
有啲印象呢位師兄鍾意乾嘢
點解會放Faith and Integrity Clay Pomade?
我覺得唔夠乾。見好多review都話clay pomade乾過Harvest Moon,點知我用落感覺差唔多,應該係我d頭髮唔夾有mango butter成份嘅product
我自己經驗覺得同打底產品有關

之前我用sea salt spray打底,clay pomade明顯乾harvest moon好多

為咗服侍呢兩隻嘢,我特登買咗dauntless grooming oil返嚟打底,效果好好多,兩隻product有返黏性,少好多fly away。 亦如你所講,兩隻效果變得差唔多
係,我試過用black water同white whale prestyler夾,都出唔到我鍾意嗰隻matte finish。反而用返隻clay pomade打底再post都叫做到想要嘅效果,不過吹頭嗰時就太kick
mm 係咪又有新野出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞