[半毒遊] 2019.5 名古屋大阪遊記

531 回覆
40 Like 5 Dislike
ANA服務真係好好
不過大阪啲時間太西 晚去早回

所以你韓國飛都係搭韓亞?不過我覺得大韓舒服啲
唔好又想將我個po變隔離台
第一次見飛機近窗口位係冇窗
樓主鰻魚飯嗰碟嘢睇個樣似鰻魚肝,舊嘢係咪有兩條尾?
ANA名古屋同大阪時間都西
係得東京靚
Window missing seat其實好多間公司都有
不過通常得幾個位係咁,所以好難撞到
上seatguru有得睇唔同公司唔同機嘅layout仲會講埋邊啲位係好邊啲位係唔好。
係express冇得睇所以中咗伏

你講下又好似有印象,應該係肝。我有印象係內臟但唔記得係咩部位
對香港人嚟講真係好西仲要唔平
雖然回程揀東京轉可以夜返

東京就真係好靚羽田班淩晨機
對比起你個post
上次由福岡返黎坐31行走廊
窗口位個港女因為冇窗鬧左男朋友好耐
仲成程機keep住黑面
Ana打手進場
個男朋友真係慘
好彩係返香港個程
多謝芽菜巴幫手推
嗌你瘦糊你實唔會咁嘅反應
新航部781其中有個商務位都係無窗
DAY2

酒店外面個景
話說8日入面除咗和歌山個日都天氣好好十分幸運。

據說名古屋好出名食早晨,所以呢幾日係難得唔係食FAMILYMART三文治而係落餐廳食
呢日就去咗最出名嘅コメダ珈琲店

呢間最特別嘅就係早餐嗌任何一款嘢飲就送一份多士有三款揀,跟烚蛋、跟碎蛋或者跟紅豆。

嗌咗碎蛋多士同埋豆乳オーレ。每次見到豆乳嘅產品都無法抗拒
雖然個碎蛋多士望落好普通,但食落真係好好食
所以LAST係名古屋個日都再食多次

另外仲嗌咗呢個,好似係PANCAKE。
幾好食,但朝早食咁多真係好飽

食飽就出發去水族館
久屋大通站直接就有名港線去到名古屋港站,每10分鐘一班。落到月台就即刻有車,所以去到名古屋港站落車先影番架車。
名古屋地鐵2000形。

去水族館個邊嘅出口牆身有魚嘅圖案

名古屋港。話說行到呢個位之前段路都好有啲小路嘅FEEL,一路行一路係到諗有冇行錯。
嚟呢到除咗水族館其實仲想睇架南極船,不過冇時間去唯有下次再嚟,俾個機會自己再嚟名古屋。

企鵝郵筒好得意(雖然我第一眼睇以為係垃圾桶)

講真就咁睇真係唔似水族館

盛惠2000円但我覺得呢個價錢係值嘅

待續
係IMAX巴

J位冇窗真係痴線

據說名古屋好出名食早餐,所以呢幾日係難得唔係食FAMILYMART三文治而係落餐廳食
呢日就去咗最出名嘅コメダ珈琲店
打錯字
原來中意飲豆乳

咁長就唔好quote啦瘦糊

豆乳製品真係好好食豆腐雪糕my favourite
名古屋係勁多早餐店,我食個間係地面一間係正下面嘅地下街又有一間
呢間menu都寫話係名古屋名物,所以係出名嘅嘢嚟識食
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞