[半毒遊] 2019.5 名古屋大阪遊記

531 回覆
40 Like 5 Dislike
你係繼台長之後成個旅遊台最出名
我旅遊台小薯
你呢啲fact check唔到
唔係黑絲咩
DAY6 續
繼續神戶動物王國

跟住就行去另一區睇猛獸
首先會見到熊不過隻熊又係不停兜圈行

係熊隔離就有狼呢啲遠睇好得意,近睇應該會好驚

係狼嘅對面就係鷹

啤住

浣熊
本身諗住等佢企定係到先影佢相,但點知俾個𡃁仔走過嚟嚇一嚇佢就走咗入去冇出返嚟

美洲獅就擺係入面次次嚟親佢地都訓緊

好得意但唔知咩嚟好多細路想伸手落去摸

河狸(?)
唔知係我唔好彩定點,隻隻都訓緊覺

好SWEET恰9我呢啲單身狗

有兩隻又係係到不停走嚟走去
上年嚟得一隻今年多咗個伴

睇完呢區行番出去會經過狼同鷹個PART,咁啱見到隻鷹轉咗位然後好型咁企係到

之後就會出到去SOUVENIR SHOP同埋食嘢嘅地方,隔離就有亞洲森林區,即係小熊貓個啲

呢隻係叫熊狸,望落似小熊貓嘅黑色版(?)全部都訓晒係啲樹枝上面

呢一區特別之處係啲樹枝係會伸到出去人行個到,亦即係啲動物會訓係你頭頂

好可愛

係另一角度影,真係可以好近咁影

最後就見到水瀨周圍跳嚟跳去好得意
所以亦都好難影

待續
樓豬真係好鐘意動物
咁真係好得意
每次去旅行都搵動物園同水族館去
唔係d交通工具博物館咩
why not both
阪急梅田站真係好靚連我個非鐵膠fd見到都係到讚話好靚好靚

呢個真,我都係非鐵膠都覺得好靚
宜家先睇 差評
冇更新
懶!
掛住打Mario kart嘛
雖然真係我懶得更
DAY6 續
唔知有冇人睇,不過照更啦唔爛尾

係餐廳範圍隔離擺咗隻河馬好似係新嘅

其實都幾可愛

跟住就行熱帶森林區,一入去就會見到企鵝
不過上年7月企鵝同海豹都搬咗去出面嘅新園區水之谷唔知會唔會有多啲企鵝睇

好得意
雖然企鵝呢啲就冇得摸,但佢地啲玻璃唔係密封晒,所以可以近距離見到

跟住就到海豹不停兜圈游好難影相

然後就會見到好多人圍住嘅水豚基本上佢地都係訓晒係到唔會點走

嘆到
水豚係有得俾100円去餵嘅不過佢地好似唔點食都係攞去餵鴨好玩啲

仲有呢隻嘢係到,好似係水豚啲近親

同場仲有隻陸龜,嚇親好多細路

水豚對面有天鵝

樹獺
咁啱佢個時訓緊教,上次去個陣成堆人係到睇佢慢慢行

鳥ssss

偷影孔雀patpat

那須動物王國嚟嘅水豚BB
那須動物王國係神戶動物王國嘅姐妹動物園,之前試過將神戶隻鯨頭鸛搬過去配種不過那須都幾唔方便應該好少人有去過

睇完水豚BB就會去出番去動物園入口個到
去睇番一入嚟冇睇到嘅兔仔佢呢到啲兔仔好大隻好得意同埋真係任摸唔嬲

隔離有個睡蓮池,有得俾錢餵魚明明屋企有得餵但都要俾錢係到餵不過呢到餵係好正,一拋落去就會見到成堆魚衝過嚟
另外隔離有得俾錢俾魚食腳皮

待續
有更新就有推
忠粉
死硬粉
好爛
企鵝
今次啲水豚得意啲
中文差冇計
原來仲有人睇

呢到啲水豚真係好得意
又可以瘋狂摸
不過唔係點理人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞