電木結他樂理你問我拍好冇(53)

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
同埋純粹想問active同passive pickup分別係
同埋例如les paul有兩個humbucker,其實邊個上邊個下有冇影響
我會
如果自己搞衰左都幾煩
同埋始終有機會唔啱位要開窿
求懲罰
active要入電, 聲一般aggressive好多, 但有人亦覺得比較膠聲
買過一支Fender, lsl算唔算
最近想買個電結袋, 最主要想輕同咩得舒服就得, 有冇推介
strat pickup 係咪fender 自己出返果d最好
我用緊American standard 應該係57/62 pickup 有冇必要升級
有冇手足幫幫手

我用緊fender deluxe mim hsh 5000零蚊

諗緊upgrade gear
事關枝fender真係唔夠 “恆”
玩開pop rock 小小metal 小小blues
但冇乜budget 萬零蚊左右

心水諗緊 PRS Custom 24
但冇咁多錢

而家諗緊用現有budget 買Ibanez AZ2204好
定草錢買PRS Custom 24好

搭單問知唔知邊度有得賣一手Axe-fx II / AX8
Google淨係揾倒 uni-sound 但全sold out

睇聲,最好攞咪你SET EFFECT去搵返用開的AMP試,你呢2支的聲都幾唔同。
囉咗支唔知係
Edwards E-LP-92 EMG 2005

Edwards E-LP-112CE
兩枝一樣樣

見啲野好殘,最近會換tail piece同bridge
未諗換唔換pickup
換的搵你

好似兩個pickup都係EMG 81
唔係好明一樣的用意係咩
細細個買左支古典結他 學左一排就放左係度
呢排想彈下啲歌 練下自彈自唱 發覺魚絲好難按chord
想問下民謠結他係咪易按啲?
Tom lee好似冇custom 24試成日冇貨
Az 其實已經好夠做
我覺得全面性高過PRS
啱啱上左台灣官網睇佢話out of stock
PRS成3萬 thx
Az萬零都有
維尼巴去左尖咀TOMLEE試az未
試過
真心推介
想問下手細岩唔岩彈
我而家彈緊se custom24 14格打後好難彈六線
我自己覺得幾舒服同手感好正
但手細就真係要自己試下
HH既az抵唔抵屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞