電木結他樂理你問我拍好冇(53)

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
SIT
同普通通利啲弦有咩分別

利申只係用過erine ball同 elixr
人生苦短 及時行樂
心理作用覺得好聽d同耐用
岩呀,買少支結他又唔會買到樓
下次試吓先
正解
寧願開開心心算
share 出黎望下
買啦真係好正
同你諗法一樣
都係sofa果幾支,好正
唉,其實都唔知點解
sofa 一般都mark 得比較貴,除非好鐘意如果唔係都唔會係sofa 買TA
香港唔係得佢有?除左2手
我有
2018 Aries.
我用Curt Magnan,
買左包string Joy,下次用
同想玩下d'addario 個個XT
係既,但其實外國網訂返黎一樣方便仲平過佢

如果二手你都有興趣可以ig follow 505guitarhk
佢地都多二手ta 賣,我見時不時都入貨,個價幾抵,我之前買過一支二手Angel 根本同新係冇分別 同埋佢地入個d 支支都唔差
利申:非打手,真係買過覺得幾好
有睇呀,不過真係要等佢入貨
佢地之前有支suhr surf green都抵,諗兩諗比人買左
佢地d 價幾好,所以都賣得算快
同埋真係好新 叫做香港買TA 多個選擇,sofa 真係偏貴
我覺得都係自己的技術問題,成日都覺得買得TA/SUHR等等呢個LEVEL的結他,通常都係用音樂搵食,而且要成日入錄音室的人,先會咁樣投資。

但望望自己,只係在間房撚兩撚,又唔係勁到JASON KUI咁,配得起支TA咩,比支好野咪又係彈得廢,極其量咪錄下COVER,教下人,根本冇需要買支咁貴的結他,美其名係工欲善其事,必先利其器,實情咪又係藉口。

我每次想買結他都會咁諗,記得個POST我成日問PRS,FENDER什至TA,又成日在二手區搵,但一到想買個下,就永遠卻步。

我屋企支TAYLOR T5Z足足諗左4年,仲要係女友慫恿我先買
我有咁諗,技術果到我認同
不過有支自己鍾意結他會更有心機玩
鐘意又負擔得起咪買,冇需要諗咁多既
買完自己開心就ok
無論咩level既人, 渣住把+99攻既劍同渣住把+9攻既劍個分別都係一樣

買啦d錢留係度遲d比操共共產埋
之前都用過
覺得ok
但懶得去guitar sofa買
正解
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞