電木結他樂理你問我拍好冇(53)

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
好少見人用Yamaha amp
岩岩上網睇 評價好好 又多工能 有人話仲可以當藍芽喇叭用
要考慮下 thanks
其實咁講
我兩隻都用過 (1代Katana, 上代yamaha 有綫 藍色10v)
Katana聲靚同似大watt數大speaker amp聲 功能都好多
Yamaha 就方便 但始終細細粒speaker聲 為方便真心唔錯
Ej勁好彈(maple board)個隻
Rosewood個枝有binding, 我個人唔鐘意
Katana 邊隻?
2代Yamaha 好似多左好多features
有冇人起reverb買過結他?
想知經reverb買會唔會驚寄爛嗰啲
kemper + frfr cab 窮人完美組合
冇事, 我地鋪頭的阿蛇岩岩先買左支suhr

asato
我都想要枝TA但冇$$
我用一代50watt
二代好似好多新野 吸引嘅
係reverb買都係睇seller
正常都應該冇野
因為我都係放係房 所以好似唔使要咁大聲
Yamaha thr 10ii 好似仲有得save 5 個setting 又可以用Bluetooth control? 好吸引
但岩岩先upgrade 左支結他 遲啲先再買amp
等Tom lee 做sale 再睇睇
儲錢買支,又好彈又好聲又靚仔 返唔到轉頭真係
初學電結第一枝the squier好唔好
筆直?
vm/classic vibe
希望2000樓下搞得掂
我好耐以前喺劏你平平地買左部marshall code 25做練習amp
千二蚊, 但我覺得已經幾好聲, 又有得用藍芽去較D setting, 好多proflie比你玩
不過就幾大部下
心郁郁換部thr 10 II, 細細部慳位
Thr 最新係2 or 3?
只考慮最新
睇下 classic vibe,
Ibanez都有d 平rg唔錯

但我上星期去通利
呢枝好幾多
cv 劏你做緊特價 26xx
silver sky太hi fi , 始終爭咁陣味, 我覺得算係一支不太含格的vintage結
所有野都貴晒....我講緊真係生活上既野都貴左好多...

你地覺唔覺呢幾年通漲得好快好誇...
katana?
想將電腦當amp用
有咩軟件推介?
最近好多人推neural dsp
咁嗰個stl tone又係咩嚟㗎 ?
唔好意思我係電腦白痴
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞