電木結他樂理你問我拍好冇(53)

1001 回覆
21 Like 8 Dislike
有呀我地既課室位於長沙灣, 黨鐵c1出口直行30秒就到
買左對pickup先跟住左左右右多多少少咁試下推到盡似就算

唔追了無盡頭的, 但我的金錢已到盡頭
拆頸放背狼利申未試過
有冇啲款可以單隻用?
同睇下Mackie先
應該冇掛...應該得個d media speaker先有得一隻過?

好似仲貴過yamaha
新手自學左一個月,唔知係咪錯手勢/用錯力/練得太密,左手食指第二關節而家屈曲/用力會有少少扯住同痛…停練左一星期都係咁,係咪正常,要幾耐先好番
有布入門級monitor/speaker推介
啱啱入咗對耳牛所以冇錢
sor我指3寸O個對...
正路唔會架wor 你好大力?
睇fender墨西哥廠player strat睇到濕曬。。。
用埋alnico pickup又真係幾似美廠聲
劏你又做緊特價。。。。
如果想要一支入門sss strat 玩blues, funk會唔會係好選擇?
我買枝營多制嘅az好過
可能係有d用錯力
我上網見有d新手都有呢個問題,d人都係話停一停休息下先,我見停左一個星期仲痛緊諗住睇下有冇人有經驗
個人覺得fender 挽funky 正D
Fender 隻聲始終冇咁易取代到
雖然az全面好多同好彈好多
利申有tele同az
Mex fender不了
日本就會考慮
而家諗緊
買個headrush frfr 令個speaker for guitar only
定 krk rokit 正常係房用
定yamaha hs5 可以搬出廳睇戲
有咩好IR推介?
呢支算唔錯,彈過其他都冇呢支咁順手

意大利肺炎到了
想問吓點解唔考慮墨仔而考慮日仔?
利申:新手學咗三個月,買咗支墨仔player
以前買左枝deluxe or deluxe player, 聲一般 彈兩個月條nut甩撚左出黎
反而彈過幾枝mij都幾好
但classic vibe tele 真心唔錯
classic vibe tele 係Squier 嗰支?
清 支player挽成點?有冇strat個種波子聲?我諗緊買支
點為之波仔聲未係好識分sor
有人會形容聲好似玻璃咁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞