岩岩裝左Linux Mint, 真係好震撼

403 回覆
42 Like 139 Dislike
用google doc啦
eOS
原來之前linux有個專post三年既留言都係得百幾個
Elementary OS好似開心啲
我當然係用 libreoffice + google docs
其實而家windows + WSL 都好夠用
如果件野比左錢都唔夠用,個叫 D 呃秤
i am not paying twice, nice
有乜分別
留名等睇樓主比CC台咬你爭做熱門
貓貓
ibus-cangjie
fcitx
仿 mac 界面 + ubuntu base
直觀感同 mac 差唔多
steam with proton
其實ubuntu本身都似
CC台都幾多人對LINUX有興趣
對我黎講全部有 GUI 既 OS 都係差唔多
但好多人唔係咁諗
改少少就話唔識用
但 xp 同 7 個 GUI 唔同又唔見話唔識用 7
7 同 8 / 8.1 個 GUI 唔同又唔見話唔識用 8
8 / 8.1 同 10 個 GUI 唔同又唔見話唔識用 10
redhat用developer program可以唔使錢 同centos係一樣

fedora係尋求最新 係真係比desktop/laptop用
server用 因為個product cycle講緊十年至二十年 所以一定要極穩定
Linux Mint 都有人吹奉

反共

槍仇必報

612 721 811 831 929 101 112 113 1111 1112 1117 1118 新屋嶺 還眼 還命 被自殺 實彈 周同學 雞姦 強姦 輪姦 因姦成孕 圍攻大學 人踩人
而家啲linux desktop九成禁icon就郁 冇咩可以投訴
始終我呢d end user多過developer 好多好多
個個都想一著機就用
linux mint真係做到
其實個個desktop environment都做到 你試多幾個再決定都唔遲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞