岩岩裝左Linux Mint, 真係好震撼

403 回覆
42 Like 139 Dislike
試過 CS6 我要用既 function 都冇問題
但配畫板有問題
運用工具唔係基於件工具有幾多功能
kali linux daily use
整咗隻用來host media, 長開三個月完全唔使reboot
要i7先做到,用緊plex
我有隻pi玩steamlink

長開一年唔使reboot

可以用來玩tv streaming box, 24*7 睇now新聞
以前係
mint完全另一種講法
debian少好多library要自己compile

不過因為library少同舊所以stable d

我建議用返ubuntu base啦
其實大陸多鳩餘
自己用linux整個sub9 distro
不如直接用mint好過
反正都係用人地d野
不過佢地microsoft都係用老番
唔想上熱門就不推文啦
所以係外國 raspberry pi 同 arduino 可以玩到咁多野出黎
arc menu 真心正
kubuntu
Linux 算鳩數啦屌
你真係當香港無人用架wor

而家stem都不知幾多人玩edge device
我都想問,倉頡真係XP都不如
GCIN, 不過用Qt program好似會有問題
我冇話香港無人用,最少我都用緊
講而家,而家中國都勃起左
咁我希望香港人整多 D 呢 D 野出黎
用 ibus
不唔不如就唔知,不過係 linux 上行既 input method 都可以自己改 table
John linux
咁難得 linux post 可以上到熱門都要俾你班cc台糾察屌
我有支舊款既intel compute stick Linux版
跟機黎個奇奇怪怪版本既ubuntu 13
有日屎忽痕format左成個hard disk
想隊返個ubuntu 16落去,點知boot唔撚起

之後先上網check個ubuntu 係奇怪版,如果要boot得起就要攪一大輪野
依家成支野乜鳩OS都無,有無人pack好個linux可以就咁俾支野裝
知唔知咩叫熱門
ok wor
裝落部舊notebook度先
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞