岩岩裝左Linux Mint, 真係好震撼

403 回覆
42 Like 139 Dislike
2d game,大部分ok
3d game中好大部分都唔係好得

連樓主都話開錯台唔小心上熱門
提一提都有得屈糾察
依家啲打手真係低質
而家好多都做到即開即用
除非你係用archlinux , 或者自己由source code 開始build .
我由燒ISO 入USB 到裝好晒基本野都係2、3個鐘咁上下
之前Ubuntu 我執左好耐下
可能我唔熟手同部機比較lag
ibus-rime, 係第一下config 果下麻煩少少,其他都ok
成個post裡面你最垃圾
開去第度上咗熱門咪一樣會俾你哋班糾察入嚟拉post
你要執到自己就手就另計啦
不過呢啲野就算係用windows ,osx 果啲都要唔少時間
都係個句
隻 game 冇 native linux version 係廠商問題
一年都無一個Linux post
比我地吹下水啦
我都係因為之前g那要整個uos先開番部linux機玩
我都用緊cinnamon
但如果計返呢方面 linux 會最好
linux config file 係一堆 text file , set 好第一次後 backup 呢堆 config file
下次 paste 返去就搞點
style似簡約版win 10
redhat 唔預 home user 用
咁係for乜用
幾多年未試過linux嘅post推上熱門

Ubuntu撚留名

打機真係死症,開咗Steam play 都有好多game開唔到
舊game大部分無
好多連source code都唔見埋
話時話steamos係唔係死埋?
老老豆豆成日見啲人話咩無行動post咩推唔起都係得啖笑
是旦一個巴打開post吹雞即刻唔知幾多個post推得返上嚟
相反 linux 交流 post 大家不妨數下近年有幾多個 post 上得到熱門
分分鐘十隻手指可以數得哂
咁都要打壓真係好無良
LINUX好野來
呢個POST做咩咁多人DOWNVOTE
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞