[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #11

995 回覆
5 Like 4 Dislike
就嚟要開新Post,各位有冇咩建議好加落頭版
我都唔想Jager三速變兩速角色
但平心而論Jager的確係明顯過強
技能係團體效益極高 (近乎必須)
槍係防守方最勁rifle (公認)
仲要三速可以做埋遊走
OP成咁的確係影響晒其仔角色pick rate
打rank個陣jager唔係成日有人pick嘅
Ubi改野嘅目的係要就比賽
唔係就你rank
介紹返個黑名單機制(台港合作 點report 點睇返)

你條屌柒香港小學雞 toxic community 片

之後都冇咩好加
個post 用多過三個月 季度有咩更新list 黎冇用
講真even rank d 人都係揀做任/新角多

我個人覺得除左頭一場防守用Jager 睇下人地用唔用gadget
唔用就可以下場轉下
明明有埋表俾你地睇jager有成90%pick rate你地係都係憑主觀感受話其實冇咩人用jager
原來幅圖係計rank,我仲以為係pro league添
留名先...
Nerf jager都好合理
本身隻野就好op
不過mozzie整走副武散彈做乜鬼野
就係因為jager個技能係必須但又唔會太令到進攻方覺得難受先唔需要nerf 你話echo個啲咁勁比人nerf就叫做合理, echo個技可以令到進攻方因為對槍/裝bomb比人震暈所以搞到輸

但你唔會因為jager個ads搞到輸 佢支槍勁同3速已經係本體 姐係好似vg同IQ咁你唔會因為佢個技玩vg 唔會因為IQ個技玩佢同樣意思 但依家無撚啦啦nerf佢個速度根本就係成隻英打殘(好似講得好嚴重咁

你睇下wamai 有步槍 但2速都唔會顯得多人用 不過個人就認為aug係廢槍來

聽人講今次平衡係新團隊諗法來,如果以後都係咁樣nerf 邊隻多人用就nerf 唔洗半年隻game啲老屎忽一定無哂
mozzie最可憐 支shotgun係依隻英出既 然後拿走佢 比左龍板 咁同比人帶帽有咩分別?
乜你出IQ係玩佢把槍 而唔係用嚟清/check gadget
IQ把槍咁勁 佢個技只係bonus,我唔會因為佢個技所以玩佢囉 除左lesion 同echo要用技睇先睇到之外,邊仲有野要用技先睇到姐
jager nerf 冇咩feel

係ying buff 先on9
smoke 仲加多粒flash
仲要buff 埋枝槍
你玩哂喇
【R6台港社群黑名單共享 - 上線啦!】
最近大家可能有聽我講過同台灣嗰邊搞個黑名單共享,所以就搞咗份Google Spreadsheet出嚟做個記錄。其實以前都已經同佢哋有合作過呢樣嘢,但係冇留底,所以而家就要由頭嚟過。

大家記住,除咗外掛之外,凡是對台港社群有不良影響嘅行為(即係Toxic)都可以舉報。

同時請各位群友喺舉報時盡量提供以下資料,以便追蹤及保持資料完整:

.Discord名稱
.Disocrd ID
.Uplay名稱
.R6Tab網址
.舉報原因
.時間
.證據影片

有齊資料嘅可以留言或者DM我,如果係想舉報台灣玩家嘅可以搵台灣嘅社群管理員小G 洪楚原 (Chu Yuan Hung)。同時非常感謝小G接納我嘅提案,希望咁樣可以令台港社群都有更好嘅風氣。
整緊新POST嘢撳錯,唔洗理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞