[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #11

995 回覆
5 Like 4 Dislike
Ok, fair enough.
Huh?

....That's clear, thank you.
or steam 收藏庫到開game 會問你
I see where you're coming from.
Of course.
上面條友jm9
Absolutely.
做乜撚嘢
把槍少彈都幾難用
把槍而家仲用得架咩
我壓唔住
用主槍重自在
有冇師兄識得壓副武smg咩bearling9 smg11/12都好鬼難壓
仲有buck支C8都係
c8支嘢向上飛咁
易過smg11
得smg11係用到 不過遠既話要點射 不過其實講真用fmg9好過 雖然都係廢槍 smg11好處就好近既話無人打得嬴你
點算 想像唔到個個update真係落實左會點 防守最鐘意玩就係jager 同mozzie 兩隻咁岩都比人nerf

唔明ubi點諗 mozzie出個時就已經比把shotgun佢 依家又覺得佢太勁 咁點解開發個時又會無諗過咁既問題?

jager 5年來都係咁 ubi唔知發咩神經無啦啦要nerf佢 其實根本jager無去到過強既地方 佢個定位根本就岩岩好平衡 無話勁同廢

出場率高就要nerf反而唔去buff其他出場率低既op ubi真係好撚聰明 echo個啲勁,所以RK長期比人ban 但點解RK會無人ban jager呢 ubi真係好撚on9

如果佢諗住照咁樣平衡落去 一定nerf撚到某部份玩家退坑
遊戲平衡通病,多人用=要Nerf
其實最大問題係pl同rank嘅打法太唔同
pl而家就20秒meta,防守太多utility,進攻要清晒3個goyo,2個evil eye仲有3個jager,幾個wamai等等先可以裝包
所以進攻先唔夠做
但係係rank冇戰術可言嘅情況下,d人根本可以唔理你嘅utility黎打
所以冇20秒meta嘅情況出現

只可以講未來ubi嘅balance一定會令普通玩家同pro愈分愈開
利申 贊成應該nerf jager少一個ads,減佢速根本冇用
goyo/kaid 枝shotgun仲廢過d DMR
呢個先係問題
無一個ADS真係都叫正常啲 無撚啦啦nerf佢速度好撚on9 咁同wamai有咩分別 支槍已經比人nerf過來
你話多人用 又令到隻game難玩左就係姐 多人用jager會改變到啲咩姐 ubi=on撚9無腦
唔明ubi點諗 mozzie出個時就已經比把shotgun佢 依家又覺得佢太勁 咁點解開發個時又會無諗過咁既問題?

咁你咁講嘅話全部operator出左之後都唔應該改,因為「開發個時又會無諗過咁既問題?」

jager 5年來都係咁 ubi唔知發咩神經無啦啦要nerf佢 其實根本jager無去到過強既地方 佢個定位根本就岩岩好平衡 無話勁同廢

長期有着防守方最強嘅槍+長時間唯一一個可以防到手榴彈嘅operator,咁都唔算勁我唔知咩先算勁

出場率高就要nerf反而唔去buff其他出場率低既op ubi真係好撚聰明 echo個啲勁,所以RK長期比人ban 但點解RK會無人ban jager呢 ubi真係好撚on9

你覺得nerf 一隻易D定Buff 10隻易D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞