[PC] Rainbow Six: Siege 集中討論區 #11

995 回覆
5 Like 4 Dislike
有無人知R6個shawdow play點用? 想cut低d highlight自己J下
shadow play? N 卡?
最簡單
youtube private 直播
online backup
R6無支援自己cut highlight既咩
Instant replay
遲d R6會出replay system
最近問fd拎返個PS4 手掣
一試不得鳥
先唔講跑掣係推緊菇既時候壓落去
傻仔擰擰頭果兩個掣要瞄準緊既時候㩒返菇果粒
同埋無得就咁peak
最抵死係我去setting搵唔到可以自定義按掣
試完好佩服ps4玩家
槍法反應因人而異 而且都靠日子有功就唔多講
R6想進步 第一步最基本要行熟地圖、要有基礎攻守觀念
最起碼知道防守方幾時可以進取 幾時應該要守包
進攻方又可以點樣挾擊、燒開咩牆可以為自己創造更大優勢
留意多啲唔同Bomb site攻守多數點打
尤其防守方能夠喺主要進攻路線做好佈防、
研究多啲刁鑽位架槍已經可以有好大優勢

如果長期單兵
玩嘅時候學識留意隊友動向配合行動都好重要
就咁講其實都幾抽象
所以累積實戰經驗以外 都可以多啲睇片學下人地點玩

影片方面#1-5 Devils有粵語講解R6基礎觀念、地圖概念
一定一定一定要睇
除此之外 想進一步惡補R6意識
我自己新手時期仲有睇Bosz嘅教學片
要數R6 Youtube Channel 玩得比佢勁嘅當然大有人在
不過佢勝在有針對唔同角色、gadgets、戰術去拍教學影片
日常片都有附講解 幾學到嘢
要學花巧嘢都可以睇Coconut Brah

以下開放討論 歡迎補充指正
有無人用過overwolf ? 可以睇對面同自己人既數據
睇咁多咪又係咁打
所以不了
仆街,個野真係廢 睇自己team有個鑽石 點知都係廢既

個野只供參考用
事實係就算咩牌位都好
單場表現總會有浮動
睇嚟最多等你開場對兩邊實力分佈有個譜
但真係冇乜用 所以我裝完一排都冇再用
個野話我個team 80%嬴 點知被人4-2 有個6場0殺 廢撚到
長期錄住? 會唔會lag
你拍條片出黎俾大家睇下
熟地圖技巧概念聽聲就梗嫁啦
主要想睇你走位,點樣對槍,點樣mark位
有啲人講就mark位,其實露左成個身出黎做靶
你可以上youtube睇人點打去學
改製啦
之前成日打打禁撚左出黎
CTZN都去埋G2,全Frags 全隊無support 真係估佢唔到
仲要冇用手制玩過fps game
第一隻就係r6
初頭真係俾人虐到痴線
而家慣咗仲熟過用keyboard
屌啲鬼佬真係痴撚線
一開波死撚晒得返我一打五
打凈兩個輸咗仲要俾佢哋鬧
第二局一開波又tk我
希望呢啲white trash中武肺死全家
去左打美服?
歐服
好多痴線佬
感覺上鬼佬打機好多野講

試過好多次打打下吹水講生活,完全唔關隻game 事
試過玩美服百幾ping延遲成秒鐘真係勁辛苦
明明入GameSettings改咗server仲會有時排返eas
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞