單身叫雞有無問題?

393 回覆
48 Like 175 Dislike
又叫雞又做雞,1999
即刻分手
單身叫雞,因為都係出於生理需要
偷食係無顧及對方感受兼自私嘅行為

認真,其實任何人拍拖之後準備同另一半發生關係,最好就一齊去驗吓性病, 一來係保障自己,二來如果對面真係有病都可以快啲開始食藥醫治/控制病情

驗嘅原因絕對係因為另一半嘅dating history你係唔清楚嘅,基本上真係佢講乜你信乜,萬一佢有嘢隱瞞你,又或者佢曾經被帽,而派帽俾佢嘅仆街咁啱瀨嘢又傳咗俾佢,佢自己冇驗過又唔知嘅話(好多性病係有 潛伏期兼可以係冇任何表徵),你好有可能喺唔知情嘅情況底下都可以瀨嘢

可惜香港大部分人都未有哩個culture, 依然係會對於呢件事有好多負面labelling

利申:之前拍兩次拖都會叫埋男朋友一齊定期做test
下?
咁點解男人叫雞冇問題
女人做咩都都要屌
所以話男人真係冇得輸
駁唔到就話唔關事
男人係咁撚蠢搵啲雞怪得邊個?
今時今日同條女食飯求鳩其都500蚊啦,
叫雞性價比算高。
無問題
你個人choice,你覺得無問題咪得囉
唔記得邊度講過,女人比較容易接受有性冇愛的出軌,多過有愛冇性的出軌。
咁推落去,單身叫雞理應易接受 d
但,單身叫雞四個字,你個著眼點係單身兩隻字
但女人個著眼點係叫雞兩隻字,呢個係根本性的差異,永遠都係各自演繹,唔會一方拗得服另一方。
首先依個係一個學術討論,如果你覺得我錯嘅請指出。係到講埋啲唔撚關事嘅野對搵答案有乜貢獻?你想證明你高質過我嘅大家約出黎合照一張擺上連登囉另外唔好話咩免唔免費,選擇問題,我以前單身都有搵過sp,只係人大左唔想徙時間同錢係搵sp身上,自問未去到揮一揮手就有囡囡暖床嘅水準,可能巴打你係依個level,不過我諗對大部分正常人黎講想食你所謂嘅免費餐,都係要付出時間(傾計、交友app搵)及金錢(約出通常都係食飯睇戲先?咁無理由女仔比?),仲要唔一定成功,叫雞就唔同,比左就一定有,付出嘅野一定有回報。
同意。所以討論重點係兩個中間選,唔係open end
咁事實真係唔關我依個post事嘛
其他人雙重標準又唔係我,我講到明女仔做雞都無問題,亦都承認叫雞唔係無問題、應該被正當化,而係講緊佢地同偷食嘅人中嘅比較姐,自己唔睇清楚又賴鳩人幾撚時有屌女人
絕對同意,雖然我仲未叫,但都有啲後悔之前幾次拍拖無約埋對方一齊驗,除左前幾次,之後果啲都唔係處呀屌(利申絕對無介意係處女定唔係處女,純粹保障自己同人地,以前太天真)
我覺得將來如果真係叫,應該追女仔之前自己驗,有事就唔好搞人,無事嘅就追期間唔叫,追到再一齊驗
好簡單 調返轉
你接受到單身女做一樓一
做你女朋友
你道理上係啱
不過我估大把人唔接受囉
性關係同感情混合左好難拆返出嚟
單身做雞有無問題?
答完咪知囉
單身叫雞同單身做雞唔可以比喎
叫雞幾日一次,做雞一日十次
有答,睇返先唔該
對我黎講只有有叫過無叫過同有做過無做過嘅分別,叫過就係叫過,唔會因為叫個次數而可以話純潔啲乾淨啲咁,同理做都係,比喻就係處女同唔係處女嘅分別
justin bieber都要叫雞喎

利申:未叫過
你都可以一日叫十次
其實我都無講過單身叫雞係無問題,甚至係承認叫雞係一件唔應該去做嘅事,至少係依個性交易未被合法化嘅社會黎講叫雞唔係一個理想嘅做法只係拎依個黎同偷過食嘅人做對比睇下兩者邊個更能被接受
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞