[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(90)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
我想問,我買左隻Soul ST-XX玩下,但佢每次只connect到一邊耳,另一邊係work,但一connect到,本來嗰邊又冇左connection。大家有冇解決方法? thx
呢度應該冇乜巴打幫到你,因為呢度係玩有線耳機,你應該要去隔離藍牙post先會有人解答到你
Budget 係幾多先?
5000以下
Silver 4我試都覺似咩住條鎖鏈咁
普通版ok 但特別版真係粗同重d
請問有冇邊隻player有4.4而性價比係高?
之前想入黑磚但係好貴
5000內應該都係得國磚揀
Hiby r5 r6,r6 pro
Ibasso dx160
Fiio m11 /pro版要over少少
Shanling m6
1萬蚊就咁睇spec FiiO m15硬件上係最高性價
我覺得揀自己鐘意既調音比性能重要,我覺得FiiO出到走火入魔,太快喇,部機幾勁都假,調音唔啱口味世係假
玩過黑磚加xelento,有冇邊隻隔音勁啲又同xelento差唔多
我見sr15都係4千幾,值唔值?
想問吓國磚係咪qc差啲?
另外我見網上啲人用cayin n6ii t01推fw1500,但又話cayin qc好差,有冇巴打用過n6ii,分期入值唔值?
Sr15你話4千幾買到部ak,係我角度嚟講係抵買嘅,但都要試下啱唔啱自己先,仲要聽下同隻耳機夾唔夾
國磚而家啲質素雖然唔差,但買之前,最好上網揾下資料先好買,好似dx160咁,藍牙係有問題嘅
N6ii佢最大嘅問題應該係好重,其次我就唔係太清楚
thx,巴打去開邊間試?
另外手機啲歌同其他野例如相果啲都擺哂落sd card,可否直接插果張卡去試,部dap會唔會load唔到?
SR15 +moov 用家 here
如果你無話特別要追高低憑 平平均均聽下人聲 咁都應該啱你
所以咪話硬件上性價比好 但聲音從來唔係性價比既野

FiiO d機點解做到咁平同咁快出到新機係 佢多數就咁將d野放埋一齊 但無咩搵時間做調音 結果咪粒dac同amp原生咩聲佢部機咪差唔多聲
去試機可以上英X,啲款比較齊,可以一次過試晒,sd card方面,我唔係好識,你最好準備另一張卡,得啲歌係度,比較穩陣啲
試dap最好準備條4.4或者2.5去試
呢部,我想試,但2.5對我嚟講,係一個障礙,覺得條2.5好似好易斷咁
線問佢借咪得 唔借無啦啦買條線 又唔知到時買2.5定4.4
部黑磚就咁拮512 gb同1tb會bootloop

要用佢套software入歌先冇事
因為2.5 真係好易斷
咁2.5頭斷咗,可以點做吖?(問定先)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞