[耳機撚] 討論各大耳機店及耳機(90)

1001 回覆
1 Like 0 Dislike
有有店做緊聖誕大特價了
想換綠
邊間
屌打錯字
應該係有冇
知唔知邊度仲有sp1000買?實價係?
另外sp2000實價又係幾多thx
想問下有冇ue live用家推薦下有咩線可以換,想收少少低音,個人prefer 4絞線,筆直4k以下。定係原廠線改4.4就解決到
想問下有冇人用緊ie 40 pro?
想問下如果換耳棉有冇邊款係work?因為見原廠個種都幾特別
驚出面買唔翻
用緊Comply T400 補返個低頻
但係真係好易爛
小弟用緊部A35 開始聽到悶,想換機玩下。 價位大概3000-5000左右,唔需要玩Android 。最緊要係分析力好+4.4頭,其次係續航力好少少,最後想要size細少少。 爬過下文,而家考慮緊 dx160, r5 同 m11。定係比多少少 直上zx507?
唔用android又想上zx507咁點解唔諗下zx300
塞得入?我見佢原廠嘅棉中間仲有棉
507個價買到2手黑磚

但係507有優勢係串流同HI RES藍牙
唔該哂
咁sp1000係咪已經絕種左
之前代理出機+amp就係想清貨
有考慮過zx300 但諗緊出新機買舊款會唔會好on9 同埋聲方面 zx300會唔會好過過三部?
有考慮過zx300 但諗緊出新機買舊款會唔會好on9 同埋聲方面 zx300會唔會好過三部?
想問下巴打平時會點清潔mmcx頭?
用酒精定美國caig deoxit紅色果枝?
另外sony ex1000出面係咪已經唔會有得買?

利申用緊zx300 綠仙 pw撒旦線
聲嚟講呢幾部風格都幾唔同,都係睇你口味,細節方面zx300相對其他兩部係冇咁出嘅。但係睇埋你其他要求,續航、size、重量就一定係zx300贏9條街
感謝 收部二手黎玩下先
依家zx300新機減到3k唔洗,買新機好似好過二手
ZX300 全新都好平
https://www.broadwaylifestyle.com/sony-nw-zx300-bme-hi-res-player-f207070-m.html#general_colour=2143

主觀音質排列 : DX160 > ZX507 = ZX300 > R5 > M11
ZX507 只係人聲清過 ZX300 少少, 其實分別唔大, 但聽講用電倒水.
R5 內置 hiby app 播歌質素好差, m11 果種所謂原汁原味既調音 ( 高音散, 低頻無力) 都係算把喇
頭先試過部R5 R6pro 同m11
R5 機細好渣手 但操作好垃圾 簡緊歌聽嘅時候已經想放低 硬係覺得卡下卡下 好易禁錯位 主觀聽感一定好過部a35 低音好勁 但本人唔太好低音

R6pro size還可以 但好重 操作touch好過 R5 好多 但音色取向 好似感覺同R5差不多 低音好出位 可能本人木耳

M11 比想像中輕 角位好唔舒服 可能帶套會好d 操作流暢 聲底三部黎講感覺排第一 比起前兩部清好多 但唔知點解有幾首band仔 metal歌 會聽到有拆聲 同埋電倒水咁倒 聽咗5-6分鐘已經無咗3%電
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞